Rapița e cool, cartofii sunt nasoli

O călătorie în afara granițelor urbane  oferă orășenilor mari surprize. Cea mai mare dintre acestea este faptul că floarea de rapiță este galbenă și planta a înflorit exact la timp pentru niște selfie-uri bune de postat pe rețelele de socializare.

Floarea galbenă a rapiței ocupă sole mari, nefiind rentabilă cultura nici pentru selfie-urile celor care evadează de câteva ori pe an din jungla urbană, nici pentru fermierii care o cultivă la pariu. Dacă sunt condiții bune toamna și iarna, rapița umple hambarele cu semințe și internetul cu postări de un galben incandescent. Dacă nu, prin martie, brazda se întoarce iar în pământul îngrășat cu lujerii plantelor care n-au mai apucat să înflorească, se plantează cartofi.

Cartofii sunt buni la gust dar câmpurile însămânțate cu această plantă care a salvat de-a lungul istoriei comunități întregi, nu au nimic cool.

Cum să faci selfie-uri cu rândurile de cartofi? E nasol. La fel de nepotrivit este să te pozezi cu un lan de păpușoi pe fundal. Ori cu o cultură de sfeclă, cu un lan de fasole, cu unul de orz, de secară ori chiar de grâu.

Este însă cool să faci selfie cu lanurile de lavandă, cu flori de liliac, cu acele flori de primăvară numite nostalgic ”bulgări de zăpadă”, cu cireșe, vișine în pârg. Toamna facem selfie-uri cu frunzele care pică în nuanțe policrome din copaci. Iarna ne mirăm că ninge iar și facem selfie-uri cu fulgi de nea, rapița e cool, barabula e nasoală.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *