Ravagii prin grădini și livezi făcute de furtunile cu grindină care traversează în această după amiază județul, de la Putna la Boroaia

Grindina și ploile torențiale din această după amiază au făcut ravagii în mai multe localități din județul Suceava prin grădinile și livezile gospodarilor. Nu s-a realizat încă o evaluare a pagubelor dar câteva imagini transmise din comuna Putna de exemplu, unde furtuna a rupt în două pomi fructiferi, iar grindina a pus la pământ legumele din multe grădini sunt relevante.  

Și celelalte localități din zonă, precum Vicovu de Sus și Vicovu de Jos, Bilca, Voitinel și Gălănești, au fost afectate. În zona de munte a județului, aversele din această după amiază au produs de asemenea pagube importante. O estimare a pagubelor va fi făcută în intervalul următor, pe măsură ce vor fi centralizate la nivelul Prefecturii județului Suceava.

Precum se știe, pentru această după amiază într-o bună parte a județului Suceava a fost anunțat codul roșu de  fenomene meteo periculoase. Prima avertizare a fost pentru localitățile Marginea, Arbore, Volovăț, Horodnic de Sus și Burla. Până la ora 16.30 a fost emisă o altă avertizare Cod roșu de fenomene meteo periculoase  pentru localitățile Forăști și Boroaia.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *