Război politic fratricid la Primăria Rădăuți. Viceprimarul Bogdan Loghin, exclus din PSD. Manifestări de sprijin, decizii ale primarului Nistor Tătar împotriva adunărilor publice, el însuși chemat să justifice bani cheltuiți nechibzuit

Viceprimarul municipiului Rădăuți  Bogdan Loghin a fost exclus din PSD aseară, în urma votului organizației municipale PSD conduse de primarul în funcție, Nistor Tătar. Decizia s-a luat, fără a intra în amănunte, pe fondul interesului tot mai manifest al tânărului Bogdan Loghin pentru o candidatură la funcția de primar al Rădăuțiului, la alegerile locale de anul viitor. Motive de excludere, s-au găsit. În aceste condiții, Bogdan Loghin urmează să piardă atât funcția de viceprimar cât și pe cea de consilier local.

Pe de altă parte, cel puțin un consilier al deliberativului municipal rădăuțean, Dan Vatră, ales pe lista formațiunii Uniunea pentru Rădăuți, constituită înaintea alegerilor din 2016, care a adus în CL Rădăuți și pe actualul manager al Spitalului Municipal, Traian Andronache, inactiv politic acum,  după ce a primit girul majorității PSD din deliberativul rădăuțean,  și-a anunțat susținerea pentru Bogdan Loghin.

Un moment bine fructificat de Dan Vatră, a cărui formațiune politică aparținătoare s-a declasificat, fiindcă nu a depus liste de candidați la europarlamentare și prezidențiale. Un apel al unei asociații denumite Rădăuțiul Civic care se împotrivește deciziei primarului Nistor Tătar de a permite organizarea unei adunări publice în memoria victimelor de la Colectiv, l-a determinat pe consilierul municipal Dan Vatră să ia poziție.

Preluând mesajul transmis de asociația Rădăuțiul Civic, care anunță că primarul  Nistor Tătar  interzice o adunare publică în memoria victimelor de la Colectiv   în fața statuii lui Bogdan Vodă,  Dan Vatră scoate la iveală o afacere care, dacă este dovedită cu documente, ar putea ridica multe semne de întrebare în ceea ce privește gestionarea fondurilor publice în primăria Rădăuți  sub mandatul social democratului Nistor Tătar.

Iată ce transmite consilierul Dan Vatră, pe pagina lui de socializare:

”Ce fain ar fi fost să ne trezim cu câteva proiecte de fonduri europene care să ia CL Rădăuți prin surprindere, dar nu, treaba primarului nostru este să urmărească viceprimarul peste tot, în loc să-și folosească resursele pentru a aduce investiții și fonduri în Rădăuți.

Reiterez ideea contractelor de consultanță (semnate de către primar) pentru atragerea de fonduri UE (în valoare de 70-80.000 euro) cu rezultate de… ATENȚIE … 15.000 euro fonduri europene atrase.
Aștept în ședința ordinară a CL Rădăuți, răspunsul solicitării mele,  anume copii ale acestor contracte de consultanță. Primarul mi-a spus că nu se pot face publice. Ciudat, nu? Banii publici ai rădăuțenilor cheltuiți pe contracte obscure, transparență zero. Ce să mai comentăm?

După cum nu am nevoie de vot secret în a vota în ședințele de CL Rădăuți, așa și acum, nu mă ascund și declar că-l voi sustine (direct și fără intermediari care să vorbească în numele meu) pe Bogdan Loghin în cursa pentru Primăria Rădăuți. Cred că este cel mai în măsură să fie următorul primar al Rădăuțiului”.

Mesajul lui Dan Vatră se încheie cu apelul transmis de Asociația Rădăuțiul Civic care nu a renunțat la întâlnirea de comemorare de lângă Statuia voievodului Dragoș Vodă, în ciuda faptului că primarul Nistor Tătar a scos la iveală acoperirea legală pentru interzicerea adunărilor publice lângă statuie, hotărâre de consiliu local votată cu mai mulți ani în urmă.

Mesajul transmis de Dan Vatră este acesta:

”Ne vedem diseară, ora 18.00, la STATUIE, pentru a aprinde o lumânare în memoria victimelor de la Colectiv!”

Vom vedea ce va fi diseară dar constatăm deocamdată că lupta politică de la Rădăuți este mult mai încinsă pe măsură ce se apropie alegerile locale, facțiunile sunt tot mai radicale în interiorul partidelor vechi, formațiuni politice noi se nasc și mor după ce  liderii fac alianțe cu majoritatea și obțin slujbe bine plătite.

Se credea că municipiul Rădăuți va intra, după experiența  Aurel Olărean, într-un con de umbră, aleșii locali vor face în principal administrație, mai puțină politică.

Da de unde!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *