RĂZBOIUL DINTRE PROFESORUL FLĂMÂND ȘI DIRECTORUL RADU DE LA LPS, S-A MUTAT ÎN CONSILIUL MUNICIPAL SUCEAVA

O echipă de consilieri locali va trebui să verifice situația de la Liceul cu Program Sportiv, unde rezultatele obținute de elevii antranți de profesorulv Toader Flămînd nu sunt luate în seamă de directorul Ioan Radu
Un conflict vechi din ”bucătăria ” Liceului cu Program Sportiv (LPS) Suceava, a fost făcut public astăzi, la rubrica ”diverse”, a ședinței ordinare de Consiliu local municipal Suceava.
Profesorul Toader Flămând, care a format multe generații de copii atleți la liceul sportiv sucevean, a depus pe masa prezidiului ședinței deliberativului local o pereche de ghete de atletism, de mărimea aferentă unor copii, explicând că directorul LPS Suceava, profesorul Ioan Radu, nu acceptă decontarea cheltuielilor pentru concursurile la care elevii lui Toader Flămând au participat, au obținut premii importante la nivel național care însă nu au fost acceptate de conducerea administrativă a unității de învățământ ca să fie luate în calcul pentru decontare.
Gestul profesorului Flămând a resuscitat interesul aleșilor locali pentru unitățile de învățământ vocaționale. După o pledoarie consistentă, el a obținut din partea Consiliului local municipal Suceava angajamentul că va fi constituită o comisie formată din membrii consiliului de administrație – aleși locali, ai unității de învățământ și alți trei consilieri municipali, care să analizeze situația de la LPS Suceava. Raportul acestora se va discuta într-o următoare ședință de consiliu local municipal sucevean.
Conflictul deschis între profesorii Toader Flămând și Ioan Radu, acesta din urmă director al Liceului cu Program Sportiv este de notorietate în școală și în mediul apropiat acesteia. Ghetuțele prezentate de profesorul Flămând ca dovadă a faptului că Ioan Radu nu a acceptat nici măcar decontarea ”cuielor” din tălpile acestora, au fost înregistrate ca probă. Faptul că profesorul Flămând angrenează copiii în competiții fără aprobarea conducerii școlii, că are o vârstă de pensionare și că membrii în consiliul de administrație al Liceului cu Program Sportiv, consilieri municipali, și-au făcut cel mult superficial treaba, constituie chestiuni la care va trebui să fie dat un răspuns de către echipa de investigație desemnată de Consiliul local municipal Suceava, la următoarea ședință ordinară a deliberativului municipal.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *