Reclamație neîntemeiată la 112 din partea unui activist de mediu, pentru stoparea unui transport de lemn dovedit că s-a făcut conform legii

La 09.01.2021, ora 17.48, Secția 10 Poliție Rurală Gura Humorului a fost sesizată prin 112 de către Ghinghiloschi Dănuț din orașul Solca (apropiat al activistului de mediul Daniel Bodnar), cu privire la faptul că din direcția Păltinoasa spre Capu Câmpului se deplasează o autoutilitară care transportă material lemnos  cu încălcarea normelor legale.

În baza sesizării, un echipaj din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului s-a deplasat pe raza comunei Capu Câmpului, după care conform detaliilor oferite de către apelant, s-a deplasat pe raza satului Valea Moldovei, întrucât mijlocul de transport a intrat în curtea unei societăți de debitare material lemnos din această localitate.

Cu această ocazie, a fost identificat Andrei P. din comuna Valea Moldovei, în calitate de administrator al S.C. POA BUCOVINA S.R.L, care a permis accesul în incinta societății, unde polițiștii au identificat autoutilitara marca MAN și remorca, ambele încărcate cu material lemnos, lemn lucru rășinoase. Fiind identificat conducătorul auto în persoana lui Costel A., de 25 ani, i s-a  solicitat acestuia să înmâneze documentele personale și ale ansamblului condus, precum și avizele de însoțire a materialului lemnos. Cel în cauză a înmânat avizul de însoțire din 09.01.2021 emis pentru auto cu nr. SV-01-CNF, în care este consemnată cantitatea de 15,20 m3 lemn rotund rășinoase, emis de S.C FLORSILVA S.R.L cu punct de încărcare Tarnița – Ocolul Silvic Stulpicani, având destinatar S.C POA. BUCOVINA S.R.L  cu sediul în  Valea Moldovei,  aviz care prezintă cod unic din 09.01.2021, ora 16:59:24. Totodată, acesta a înmânat avizul de însoțire primar, din 09.01.2021 emis pentru auto cu nr. SV-05-CNF, în care este consemnată cantitatea de 26,25 m3 lemn rotund rășinoase, emis de S.C FLORSILVA S.R.L cu punct de încărcare Tarnița – Ocolul Silvic Stulpicani, având destinatar S.C POA. BUCOVINA S.R.L  cu sediul în loc. Valea Moldovei, jud. Suceava, aviz care prezintă cod unic din 09.01.2021, ora 17:00:51. S-a procedat la verificarea celor două avize de însoțire în aplicația IWOOD TRACKING, ocazie cu care am constatat faptul că acestea corespund din punct de vedere al datelor consemnate.

Având în vedere faptul că apelantul a sesizat că vehiculele de transport material lemnos mai sus menționate sunt încărcate agabaritic, la fața locului a fost solicitat un echipaj I.S.C.T.R. Suceava care a constatat faptul că pentru auto și remorcă  a fost emisă autorizația specială de transport pentru masa totală de 50 tone, lungimea 21 m, lățimea 2,55 m și înălțimea 4 m. Procedând la măsurarea ansamblului de vehicule, s-a constatat faptul că toate dimensiunile se încadrau în parametrii autorizați.

Nu au fost constatate nereguli sau abateri, fiind solicitați și experți din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, pentru a efectua verificări specifice.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *