Reclamații de furt între frați la Moara, bătaie în instanță pentru lemnele de foc, crengi de răchită, ale părinților decedați

Duminică după amiază, pe la ora 13.30, SPR. 9 Șcheia a fost sesizată direct de către C.M., de 40 ani, din comuna Moara, despre faptul că sora sa E.C., de 44 ani, din comuna Bosanci, a sustras lemnele de foc dintr-o gospodărie din satul Moara Nică, comuna Moara.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, după decesul părinților, imobilul respectiv a fost moștenit de către C.M., fratele său și celor trei surori, fără să se solicite ieșirea din indiviziune.

Întrucât în acest imobil nu mai locuia nimeni, pentru a nu se sustrage bunuri din acesta ușile de acces în bucătăria de vară și șură au fost asigurate cu lacăte.

La 13.10.2021, în timp ce C.M. se afla la muncă în străinătate a fost anunțat telefonic de către un anume V.G., care locuiește în vecinătatea locuinței părintești a acestuia, care i-a comunicat faptul că sora sa E. C.  a venit la locuința părintească cu o autoutilitară  împreună cu soțul ei C.C. și din magazie a luat circa 5 metri cubi de lemn de fag care erau crăpate pentru foc și le-a dus la locuința ei.

Ulterior, la data de 25.10.2021, același C.M. aflat în străinătate a fost anunțat telefonic de același vecin despre faptul că sora E.C. a revenit la locuința părintească cu soțul ei și cu aceeași mașină și a luat din magazie și restul lemnelor de foc (răchită), pe care le-a transportat la locuința sa.

În data de  06.11.2021, C.M. a revenit din străinătate, iar la 07.11.2021 a sesizat la Poliție sustragerea lemnelor de foc.

C.M.  apreciază valoarea prejudiciului la suma de 1000 lei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „furt”, prejudiciul fiind de 1.000 lei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *