Recoltă bună de amenzi a polițiștilor de Valentine s Day. 16 comercianți verificați, 16 amenzi în valoare totală de peste 20.000 de lei

Valentine s Day a oferit polițiștilor suceveni un prilej de completare a bugetului național cu sume încasate din amenzi pe linia nerespectării legii privind actele comerciale ilicite. În principal, polițiștii dintr-o bună parte a localităților urbane din județ i-au luat la puricat pe vânzătorii de flori dar și pe cei care ofereau la vânzare și alte articole specifice acestei sărbători iar recolta de amenzi a fost semnificativă.

Astfel, între orele 09.00-12.00, în cadrul planului de acțiune cadru aprobat la nivelul IPJ Suceava privind realizarea măsurilor din competență pentru protejarea populației   împotriva unor activități comerciale ilicite cu ocazia organizării manifestărilor cultural artistice și distractive ”Valentine`s Day – Ziua Îndrăgostiților”, polițiștii din cadrul Serviciului de  investigare a criminalității economicie și cei din cadrul compartimentelor de investigare a criminalității economice din polițiile municipale și orășenești au acționat pe raza localităților Suceava, Gura Humorului, Vatra Dornei, Rădăuți și Fălticeni. Au fost verificate 11 persoanbe fizice și 5 societăți comerciale. Au fost aplicate 16 sancțiuni, în valoare totală de 20.500 de lei, toate la legea 12/1990 privind combaterea activităților comerciale ilicite. Nu s-au confiscat flori ci doar obiecte de îmbrăcămintem, în valoare de 605 lei. Au fost angrenați în operațiunea ”Valentine`s Day – Ziua Îndrăgostiților”, 13 polițiști de la ”economic”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *