Recoltă mănoasă de şoferi beţi la volan în perioada 20 – 23 septembrie 2019. Acţiuni ale poliţiştilor suceveni

Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești a organizat o acţiune punctuală pe raza județului pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Au fost testați cu aparatul etilotest 505 conducători auto, fiind constatate 10 infracţiuni si aplicate 162 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 70.135 lei. Polițiștii au reținut 19 permise de conducere, dintre care 5 pentru alcool  și 14 pentru alte cauze și au retras un certificat de înmatriculare.

Fie că este dimineaţa, în creştetul zilei, după amiaza, seara sau în miez de noapte, pe drumurile patriei, nu contenesc să circule şoferii sub influenţa alcoolului. Că aceştia sunt prinşi şi primesc amenzi sau sunt încarceraţi pare să nu sperie pe nimeni. Nu ştim câţi sunt cei neprinşi. Zilnic mor, sunt mutilaţi şi sunt accidentaţi oameni.

Comunicatele de presă, articolele sunt o metodă de a informa spre luare aminte.

Redăm căteva exemple din cele transmise de poliţie:

20.09.2019, ora 17.17: un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe DN 17 din orașul Frasin, autoturismul condus de un localnic de 51 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

21.09.2019, ora 23.30: o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control pe DJ 176 din comuna Moldovița, autoutilitara condusă de un bărbat de 44 de ani din comuna Vatra Moldoviței. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

21.09.2019, ora 21.47: a fost oprit de polițiști pentru control pe strada 28 Noiembrie din orașul Siret, autoturismul condus de un localnic, care emana halenă alcoolică, motiv pentru care, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă fiind dispusă și măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării pe o perioadă de 90 de zile.

23.09.2019, în jurul orei 18.56:  în timp ce conducea autoturismul într-o curbă pe DN 17A din comuna Sucevița, un bărbat de 51 de ani din municipiul Rădăuți, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț de pe marginea drumului, după care s-a răsturnat.

În urma accidentului, a rezultat rănirea gravă  a unui bărbat de 47 de ani din municipiul Rădăuți, pasager în autoturism.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de ,,vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

23.09.2019, ora 00.59: o patrulă din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ipoteşti a oprit pentru control  pe DJ 208A din comuna Udeşti, autoturismul condus de un localnic de 57 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *