Mopan Suceava
Actualitate

Record absolut: Peste 31.000 de vizitatori la Festivalul Medieval ”Ștefan cel Mare”, ediția 2023

Ce-a de-a XV-a ediție a Festivalului Medieval ”Ltefan cel Mare”, din Cetatea de Scaun a Sucevei s-a încheiat. Timp de patru zile, vizitatorii Cetății s-au putut bucura de o suită spectacole fără egal, oferite de 40 de trupe de artiști venite din șapte țări, Numărul spectatorilor care au pătruns în incinta cetății pentru a admira măiestria acestora a fost de fix 31.008, un record absolult al tuturor edițiilor acestui festival devenit cel mai important din românia. Dacă mai adăugâm că parada cu făclii din seara zilei de joi, 17 august, a fost admirată de peste 20.000 de suceveni și oaspeți ai Sucevei pe tot traseul acesteia, din cartierul Obcine și până la Cetate, se poate spune că anul acesta organizatorii pot fi mulțumiți și sigur, pregătiți deja pentru ca la anul numărul acestora să fie și mai mare, urmând să fie oferite spectacolor și mai granddioase.

Dar iată și mesajul de mulțumire transmis pe pagina proprie de internet a princialului organizator, Muzeul Național al Bucovinei:

”Mulțumim celor 31.008 vizitatori care au pășit în Cetatea de Scaun a Sucevei și au trăit magia Festivalului Medieval „Ștefan cel Mare”, ediția 2023!

Mulțumim celor 40 de trupe venite din 7 colțuri ale lumii, cu peste 500 de cavaleri, domnițe, menestreli, pehlivani, aprigi oșteni, cinstiți negustori și meșteșugari care au scris poveștile Festivalului Medieval de la Suceava!

O paradă epică și trei zile cu peste 200 de spectacole formidabile au transformat Suceava în poveste!

Mulțumim organizatorilor care ni s-au alăturat, sponsorilor care au dat și dăruit.

Mulțumim oamenilor dăruiți cu har în arte vizuale, cei care ne-au prezentat atât de frumos poveștile petrecute între zidurile Cetății Sucevei.

Mulțumim boierului Cătălin Scărlătescu care ne-a înmiresmat aerul și îndestulat pofticioșii.

Pentru colegii care, de 15 ediții încoace, în luna august uită de case, familii ori alte lucruri lumești, felicitări pentru încă o ediție și mai reușită, urări de bine și spor la următoarele!

Ne vedem și ne auzim la împlinirea sorocului de un an!”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *