Mopan Suceava
Evenimente

Rectorul USV, prof. univ. dr. Mihai Dimian: Hai la USV chiar şi din spaţiul cosmic … Ecourile vizitei cosmonautului Dumitru Dorin PRUNARIU la universitatea suceveană

Singurului cosmonaut român, generalul locotenent doctor inginer Dumitru Dorin PRUNARIU a vizitat, la sfârșitul săptămânii care tocmai s-a încheiat, Suceava și desigur,  Universitatea „Ștefan cel Mare”.

Rectorul USV, prof. univ. dr. Mihai Dimian a transmis o „cronică post eveniment”, pe care cu umor a intitulat-o „Dintre beneficiile funcţiei de Rector”, căreia i-a asociat și un îndemn, de actualitate (cei intersați pot consulta pagina ADMITERE 2024 a USV): #Hai_la_USV chiar şi din spaţiul cosmic …

„Vizita singurului cosmonaut român, domnul general locotenent doctor inginer Dumitru Dorin PRUNARIU, în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) a fost un moment de bucurie pentru studenţii şi profesorii USV, dar şi o ocazie de a explora împreună tainele universului şi de a promova educaţia şi cercetarea în rândul tinerilor. De la primele ore ale dimineţii, când a fost vizitat Planetariul şi Observatorul Astronomic, şi până la finalul zilei, când a participat la o dezbatere în Sala Senatului, domnul Prunariu a fost într-un permanent dialog cu tinerii curioşi din preajma dumnealui oferindu-ne un model de comunicare ştiinţifică adaptată diverselor categorii de vârstă şi nivele de pregătire profesională”, a transmis rectorul prestigioasei universități sucevene.

Domnia sa a mai transmis  că, „totodată, întâlnirile avute cu profesorii USV au reprezentat o ocazie de a discuta despre evoluţia universităţii de la precedenta vizită efectuată de dumnealui la USV, în anul 2017, când a fost invitatul principal al ceremoniei de absolvire, precum şi despre proiectele de dezvoltare a universităţii, inclusiv oportunităţile de colaborare ale USV cu organizaţiile în care este implicat domnul Prunariu în prezent. O atenţie specială a fost acordată pregătirii loturilor naţionale de astronomie şi astrofizică, desfăşurată în fiecare an la Suceava prin colaborarea dintre USV, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Societatea Ştiinţifică Cygnus, şi proiectelor de colaborare în domeniul cercetării particulelor elementare, desfăşurate de USV cu Organizaţia Europeană de Cercetări Nucleare (CERN)”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *