Referendumul anunțat pentru demiterea primarului Lungu, sparge USR Suceava. Președintele Gheorghiță Mîndruță cere demisia de onoare a Gianinei Ursu

Senatorul Gheorghiță Mîndruță, președintele organizației județene Suceava a USR , a transmis un comunicat de presă în care își manifestă surprinderea că la organizația municipală Suceava a USR, s-a hotărât organizarea unui referendum în municipiul reședință de județ, pentru demiterea primarul Ion Lungu. Pentru gestul considerat  iresponsabil, Gheorghiță Mîndruță cere demisia de onoare a președintelui filialei municipale Suceava USR, Gianina Ursu.

Prezentăm mai jos conținutul comunicatului  transmis de senatorul Gheorghiță Mîndruță, președintele județean al USR:

Am aflat cu surprindere ieri de pe un grup de socializare că filiala municipală USR SV a început o procedură de demitere a primarului Ion Lungu.

„După o îndelungă chibzuință și consultand opiniile societății civile (!?) filiala municipiului USR SV a decis începerea demersurilor pentru demiterea prin referendum a primarului Sucevei, Ion Lungu”.

Poate că Ion Lungu nu a livrat în acești ani de primărie conform așteptărilor sucevenilor. Poate că ar trebui demis. Cu siguranță, roata panoramică și alte proiecte inițiate de domnia sa nu sunt necesare și nici măcar benefice municipiului Suceava.

Acest demers este unilateral și asumat numai de către președintele filialei municipale USR Suceava, Gianina Ursu. El nu reprezintă punctul de vedere al filialei județene USR Suceava și nici al celei municipale, deoarece decizia nu a fost luată în urma unei adunări generale statutare.

Această decizie politică strategică este una luată intempestiv și o considerăm inoportună.

Pentru acest gest iresponsabil, solicit demisia de onoare a președintelui filialei municipale USR SV, Gianina Ursu.

Gheorghiță MÎNDRUȚĂ, Președinte USR Suceava

 

Prezentăm în continuare și textul publicat pe rețelele de socializare de către membrii USR implicați în operațiunea  de inițiere a referendumului de demitere a primarului Ion Lungu:

”După o îndelungă chibzuință, consultând opiniile societății civile, filiala municipală USR Suceava a decis începerea demersurilor pentru demiterea prin referendum a primarului Sucevei, Ion Lungu. Modul refractar, lipsit de transparență și flexibilitate în care conduce destinele orașului ne obligă să începem un demers formal de contracarare a acestor practici totalitare. Sfidătoarea roată panoramica, în condițiile în care Suceava este murdară, învechită și prost gospodărită este picatura care a umplut paharul nemulțumirilor noastre și ale sucevenilor. Cei 18 ani de mandat al primarului Lungu, ani în care Suceava a ratat șansa să devină un oraș cochet, curat si modern ne obligă să spunem : Opriți-l pe Ion Lungu! Suceava s-a săturat de o administrație locală neperformantă, lipsită de transparență și incapabilă de schimbare în folosul oamenilor!

În câteva zile veți avea ocazia să semnați pentru inițierea procedurilor de demitere a primarului care ține Suceava în alt secol. Invităm lângă noi toate forțele politice și independente să semneze pentru trecerea Sucevei în secolul XXI”.

 

Un lider al organizației municipale USR, Radu Anchidin, a explicat că nici ”vajinca Miuța urbanista și viceprimăriasa motociclista”,  ”ale noastre”, nu sunt iertate:

”USR, după ședința Consiliului Local prin care primarul Ion Lungu se visează nașul roții panoramice; consideră că acesta merită o binemeritată pensionare la urgență, altfel cine știe ce-i mai trece prin minte. Vorba aia, dacă tot nu ai făcut aproape nimic pentru suceveni timp de 5 mandate, te-a prins dorul să-ți legi numele pentru posteritate de un mare fâs.

Sărbătoarea pensionarii lui Ion Lungu va debuta cu o campanie de strângere de semnături.

Fiecare dintre suceveni poate să-i ofere liberarea de corvoada neputinței, prețuindu-l cu o felicitare pe tabelul de demitere.

Nu ne este rușine nici cu ”ale noastre”, vajnica Miuța urbanista și viceprimăriasa motociclista. Și ele sunt tot pe acolo.

Au luat-o pe cont propriu, le dorim cale bătută, dar fără noi. Să ne trăiești coane Ioane ! Las’ că facem noi tot ce-ai promis prin campaniile electorale”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.