Regal folcloric la Popasul Vlădichii în Rădăuți, cu Taraful Florin Mucea, Alexandru Brădățan, Andreea Haisan, Dana Dăncilă și Oana Tomoioagă

Așa cum era de așteptat,  Regalul  folcloric ”Seară Bucovineană ” de la Popasul Vlădichii din Rădăuți, anunțat mai dinainte, a primit nota maximă,  nu se putea altfel, din partea publicului invitat. S-a primit  nota zece și pe rețelele de socializare, dovadă fiind reacțiile miilor  de spectatori  online la acest spectacol folcloric exceptional.

Taraful Florin Mucea și invitații la eveniment, cântăreți de muzică populară toți unul și unul, nume mari ale folclorului bucovinean: Alexandru Brădățan, Andreea Haisan și Dana Dăncilă, solistă consacrată a Ansamblului Ciprian Porumbescu din Suceava și, nu în ultimul rând, Oana Tomoioagă, talentata  interpretă de muzică populară venită special din Maramureș.

Părți bune din spectacol pot fi urmărite pe rețelele de socializare, dar nimic nu se compară cu participarea directă  la un spectacol deosebit oferit, alături de acești tineri interpreți ai muzicii populare bucovinene și din celelalte părți ale țării. De aceea, invitația rămâne deschisă din partea Tarafului Florin Mucea, pentru participarea la alte multe evenimente care vor avea loc în perioada următoare.

”Vineri 14 octombrie, a fost zi de mare sărbătoare la Popasul Vlădichii din Rădăuți, care a găzduit un eveniment cu tradiție deja –  Seara Bucovineană.

Au fost invitați, alături de taraful nostru, nume mari ale folclorului bucovinean și, chiar dacă a fost ”Seară Bucovineană”,  am avut parte de un invitat surpriză – Oana Tomoioagă din Maramureș, care alături de ceilalți invitați, au ridicat la propriu sala în picioare.

Programul a fost deschis de Alexandru Brădățan care, acompaniat de Taraful Florin Mucea, a încins o horă frumoasă în curtea Popasului.

Treubuie să spun că locurile pentru participarea la acest eveniment au fost epuizate chiar în primele zile,  pentru că au venit la popasul Vlădichii de la Rădăuți iubitori ai folclorului din Vatra Dornei, Suceava și chiar din Republica Moldova!

Nu au lipsit din repertoriul nostru și al renumiților interpreți cunoscutele melodii:  ”Sunt din Bucovina” , ”Cântă nașu și cu fina”, ”Cântecul cumătrilor”, ”Câte doruri mă înconjoară”,  ”La moară la Niculai”, ”Hora lui bădița Sandu” și câte altele.

S-a jucat toată seara pe melodiile noastre bucovinene, s-a horit pe toate cele din Maramureș iar la final spectacolul a fost încununat cu cele două melodii dragi nou, ”Cântă cucu-n Bucovina” și ”Huțulca”, a transmis Florin Mucea, care a acceptat că taraful pe care îl conduce  ”a rămas un punct de reper al autenticității folclorice și spirituale din Bucovina noastră dragă”

Ca de fiecare dată, evenimentul a fost foarte apreciat de iubitorii de folclor, dovadă fiind sutele de mii de vizualizări pe rețelele de socializare.

https://fb.watch/gc_YKh_t_i/

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other