”Regula celor 4 de 2”, stomatologie altfel la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava. Școala altfel cu studenții UMF de la Târgu Mureș, Ana Maria Buzincu Sinoschi și Eduard Sinoschi

O aglomerație rar văzută a evenimentelor politice și  administrative, au trimis pe al doilea plan inițiative valoroase, fără impact electoral, care s-au petrecut ieri la Suceava. O ședință de buget al Consiliului Județean, vizita unui ministru pe șantierele șoselelor de centură, alegerile pentru conducerea unei organizații județene a celui mai mare partid politic, o ședință de consiliu local cu multe puncte pe ordinea de zi, o întâlnire academică la Universitatea Ștefan cel Mare, anulată între timp, au punctat ceasurile și minutele zilei de ieri.

Toate aceste evenimente și-au avut rostul lor, fără tăgadă,  iar presa va oferi informații detaliate de la fiecare în parte.

Tot ieri însă a avut loc și un alt eveniment, în același spațiu în care, cu o zi în urmă, artista Doina Lavric Parghel a menținut vreme de un ceas  concentrarea adolescenților de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Suceava pentru vechile cântece și vechile povești.

Anamaria Buzincu Sinoschi împreună cu  Eduard  Sinoschi, studenți specialiști de-acum în stomatologie la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș  i-au supus, la figurat desigur,  pe foștii colegi ai viitorilor medici stomatologi,  la un ”supliciu zâmbitor”

Simplu ca bună ziua: Regula celor 4 de 2:

1. spălarea dinților obligatoriu de minimum 2 ori pe zi;

 2. amânarea cu 2 ore a consumului de alimente;

3. mersul la stomatolog de 2 ori pe an;

4. perierea dinților timp de 2 minute.

A fost unul dintre cele mai pline  de fantezie training-uri ori workshop-uri la care au fost spectatori copiii de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”. Poate fi aridă o conversație despre îngrijirea dinților, știm cu toții că mersul la dentist nu e cu mult diferit decât mersul la tortură pentru cei mai temători dintre noi, dar medicii în devenire Ana Maria Buzincu Sinoschi și Eduard Sinoschi, au reușit ieri, într-o prezentare excepțională  în Aula Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Suceava, să convingă pe copii că mersul la dentist nu este o pedeapsă ci de multe ori o plăcere iar acele reguli minime de igienă dentară asigură fiecăruia dintre noi, prezența plăcută în mijlocul prietenilor, respectabilitate între străinii cărora le putem oferi un zâmbet cristalin și, foarte important, o stare de sănătate generală foarte bună, care ne va asigura în viitor, o durată lungă de viață.  

Trebuie să subliniem că invitația pentru cei doi tineri studenți stomatologi, a venit de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Suceava, din partea doamnei Ana Maria Catargiu, profesor  diriginte al Clasei XII G,  profil învățători – educatori și a doamnelor Mariana Mireuță și Carmen Turcu, profesoare la învățământ primar, la clasa pregătitoare și la clasa întâi.

Please follow and like us:

One thought on “”Regula celor 4 de 2”, stomatologie altfel la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava. Școala altfel cu studenții UMF de la Târgu Mureș, Ana Maria Buzincu Sinoschi și Eduard Sinoschi

  • 19 aprilie 2019 la 15:07
    Permalink

    Excelentă prezentare a unei inițiative inteligente și oportune! Felicitări protagoniștilor dar și ziarului dvs.,la fel și pentru prezentarea unui alt eveniment ,regalul de muzică și cultură cu participarea artistei Doina Lavric Parghel.
    Intr-un peisaj excedat de agresări ale ochiului și ale minții cu subproduse răcnite din bojoci,cu damphuri de ierburi și prafuri de la Cluj fumate prin șanțurile istorice ale municipiului,iaca și ceva cu adevărat pozitiv,reconfortant…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *