ActualitateSport

Reînvie fotbalul în Putna. Echipa Bradul Putna revine cu forțe proaspete în calendarul competițiilor fotbalistice, în Liga a IV-a

O veste frumoasă pentru iubitorii de fotbal de la nord de Rădăuți. La Putna se reînființează echipa de fotbal. Bradul Putna era, cu mulți ani în urmă, una dintre echipele care ofereau spectacole fotbalistice frumoase în campionatul județean, de pomină fiind derby-urile cu Flacăra Vicovu de Jos, cu sute de spectatori, nu de puține ori competiția fiind pigmentată de  confruntări „cu scântei”, între suporteri.

Echipa de fotbal Bradul Putna va intra în competițiile oficiale din următorul sezon, evoluând în Liga a IV-a.

Inițiatorii acestui demers încurajator pentru renașterea echipelor vechi de fotbal din zonă au transmis și un comunicat însuflețitor, pe care îl publicăm ca atare:

”Veste extraordinară pentru iubitorii sportului rege din Putna și nu numai.

Mai exact, autoritățile locale din comuna Putna, au decis reînființarea echipei de fotbal Bradul Putna, care vine la pachet cu obiective îndrăznețe și colaborări importante pentru dezvoltarea fotbalului din zona noastră.

Unul dintre cele mai benefice parteneriate din acest frumos proiect îl reprezintă viitorul parteneriat cu Academia Mihai Roman.

Având în vedere faptul că Academia are în componență copii de mare perspectivă, extrem de talentați și muncitori, Bradul Putna va putea fi în viitor o rampă importantă de lansare pentru ei.

Echipa noastră va evolua în Liga a IV-a,sub îndrumarea unei conduceri și a unui staff profesionist și dedicat fotbalului și va fi compusă în marea majoritate din jucători locali foarte talentați și dornici să facă performanță pentru comuna Putna și județul Suceava.

Totodată, Bradul Putna va evolua în curând pe cel mai modern stadion din județul Suceava și va beneficia de toată susținerea autorităților locale și a partenerilor.

Este un pas important și o oportunitate ideală de dezvoltare pentru tinerii jucători din zonă, după cum știm foarte bine,Bucovina este o zonă bogată în sportivi talentați, iar noi vom încerca să-i promovăm pe cât de mult posibil și să-i ajutăm să-și atingă potențialul lor maxim.

Vă așteptăm alături de noi să ne susțineți în acest proiect!”

Susținere există, se vede deja. Stadionul există, iubitori de fotbal sunt. Baza de recrutare a tinerelor talente fotbalistice este asigurată de academia Mihai Roman, cel mai titrat fotbalist din acest colț al Bucovinei. Veteranii sunt și ei bine primiți. Și, cu permisiunea dumneavoastră, pentru a lăsa deoparte pentru moment, vechea dispută între fotbaliștii putneni și cei vicoveni, pot adăuga doar că cel mai bun portar pe care echipa Metalul Brad Putna, cum se numea pe vremuri, a fost Vasile Vlăișan, din Vicovu de Jos, de pe Remezău. (Neculai ROȘCA)

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *