Reparații de moartea minții, pe drumul național DN2H, către Putna: S-a rașchetat asfaltul din jurul gropilor, s-a turnat asfalt nou care s-a prăbușit, gropile s-au plombat din nou

Mai multe dovezi  a lipsei totale de meserie în capul  meseriașilor angajați de  Secția Suceava  din cadrul Direcției Regionale Drumuri Naționale Iași, ne-a fost furnizată de niște tineri din comuna Putna, care au apucat să circule cu mașina și prin alte părți ale Europei.

Pe scurt: Pe DN 2H, la intrarea în comuna Putna, lucrătorii de la Drumuri Naționale, au identificat niște gropi în asfalt. Pentru remedierea disconfortului rutier, o firmă angajată a trimis utilaje de mare tonaj, care au rașchetat inclusiv porțiunea de asfalt neafectat, pe lungimi care variază între 10 și peste 100 de metri. Mai apoi, au intervenit utilaje și echipe de lucrători care să toarne asfalt în zonele decopertate. După ce acestea și-au ”făcut treaba”, exact în punctele  pe care le-au vizat ca fiind afectate din  rațiune de decopertare a unei porțiuni din DN2H, gropile au reapărut.

Secția suceveană a Direcției Regionale Drumuri Naționale Iași, prin firma desemnată să repare drumul, un  subcontractant din județul vecin,  a intervenit din nou, pentru a astupa găurile vechi,  evidențiate  prin rașchetarea asfaltului  mai puțin vechi, prin acoperirea zonei de pe DN2H cu asfalt nou care s-a surpat după o zi și cu plombarea acestor găuri din nou, cu asfalt, de către aceiași meseriași.

Așa cumplit meșteșug de tâmpenie, vorba lui Ion Creangă,  mai greu poate fi identificat pe drumurile naționale din județul Suceava.

Acum situația este limpede: SC CONREC Botoșani care s-a angajat prin câștigarea unei licitații organizate de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași  să facă lucrări de așternere a covorului asfaltic pe DN2 H de la Rădăuți la Putna, nu poate ține pasul. ”E vai de capul ei”, a apreciat un responsabil din sistemul de administrare al drumurilor naționale din județ. Are un contract angajat acum trei ani pentru întreținerea covorului asfaltic de pe DN2H, drumul care merge de la Milișăuți prin Rădăuți către Vicovu de Jos spre Putna. Nu a fost făcută nici acum recepția lucrărilor efectuate de CONREC pentru simplul motiv că nu s-au achitat de angajamentele cuprinse în contractul cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași.

Mulțumesc tinerilor Iuliana Chiraș și Mihai Luca pentru că au semnalat aceste disfuncții. Sperăm ca mesajul lor să ajungă la urechile celor abilitați să clarifice această situație.

Este vorba despre drumul către Putna, la o adică.

.   

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.