Reprezentații elevilor din România solicită suspendarea cursurilor timp de două săptămâni. Consiliul Județean al Elevilor Suceava se alătură solicitărilor

Consiliul Județean al Elevilor Suceava a transmis astăzi, 9 martie 2020 un comunicat, postat pe pagina oficială de facebook a organizației prin care solicită suspendarea cursurilor pentru a preveni infecția cu coronavirus.

”Fiind aflați într-o zonă cu un risc destul de mare de infecție epidemiologică cu virusul Covid-19, cunoscut și după denumirea de Coronavirus, reprezentanții elevilor solicită suspendarea orelor de curs drept măsură preventivă de protecție.

Considerăm că este prioritatea noastră să ne asigurăm că elevii din România beneficiază de educație în medii sterile, fără risc de îmbolnăvire. Astfel, cerem autorităților să adopte măsuri urgente de împiedicare a unei posibile epidemii”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Suceava.

Solicitarea vine în contexul în care și Reprezentații elevilor din România solicită suspendarea cursurilor timp de două săptămâni, ca măsură preventivă pentru a împiedica răspândirea Coronavirus în comunitățile școlare. ”Suntem de părere că autoritățile competente trebuie să își asume această măsură în vederea protejării cetățenilor, întrucât școlile din România devin reale focare de infecție, iar situația de criză în care ne aflăm nu descrie mediile de învățare ca fiind sigure pentru beneficiarii direcți ai educației” au precizat reprezentanții elevilor.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *