Rețea de traficanți de droguri cu ramificații naționale destructurată în județul vecin – Neamț

Astăzi, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pe o durată de 24 ore a inculpaţilor   M. C., P. O. și A. D., pentru  săvârșirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

La data de 27.11.2018 organele de urmărire penală  s-au sesizat din oficiu cu privire  la faptul că inculpatul A. D. distribuie către dealeri cantităţi importante de pastile ecstasy, la prețuri de 5 – 6 euro/comprimat, în funcție de cantitatea tranzacționată, ulterior drogurile fiind revândute la prețuri mai mari în cluburi de pe raza municipiului București.
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit  faptul că membrii unei rețele de traficanți de droguri achiziționau comprimate MDMA din străinătate  și după ce drogurile erau aduse în România, inculpații . C., P. O. și A. D se ocupau de vânzarea lor. Prețul mediu de procurare din țări aflate în Europa de Vest a unor cantități de cel puțin 10.000 comprimate este de aproximativ 1 euro/comprimat, după care inculpații le vindeau în România la prețuri  de  peste patru ori mai mari (între 4,5 euro /comprimat și 6 euro /comprimat) în funcție de cantitatea tranzacționată, iar dacă respectivele comprimate erau vândute consumatorilor, la bucată, la prețul mediu de aproximativ 11 euro/comprimat, astfel că,participanții la traficarea drogurilor, între care și inculpații, obțineau venituri importante.
La data de 15.01.2019 inculpaţii au comercializat pe raza  municipiului Piatra Neamț un număr de 101 comprimate MDMA, cu suma de 2100 lei  iar la data de 18.01.2019, inculpaţii au fost surprinşi în flagrant pe raza municipiului București în timp ce comercializau 1807 comprimate MDMA, la prețul de 8100 euro.
Dacă întreaga cantitate de droguri vândută de cei trei inculpați era tranzacționată prin vânzarea către consumatori la un preț mediu de 50 lei/comprimat, prin traficarea celor 1908 comprimate MDMA suma totală încasată ar fi fost în valoare de 95.400 lei, în echivalent 20.300 euro.
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că inculpații se aprovizionau periodic (aproape lunar) cu cantități de aproximativ 10.000 comprimate MDMA, iar dacă respectivele comprimate erau vândute en-gross cu prețul mediu de 5 euro/comprimat s-ar fi încasat aproximativ 50.000 euro la un lot de comprimate.
În cursul zilei de astăzi inculpaţii vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate- Serviciul Antidrog.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

(Foto: Libertatea.ro)

Please follow and like us:

5 comentarii la „Rețea de traficanți de droguri cu ramificații naționale destructurată în județul vecin – Neamț

 • 20 ianuarie 2019 la 6:51
  Permalink

  A.D. este cumva unul si același cu un personaj important în cultura suceveana prin faptul că împreună cu celebrul său tată și om de cultura bucovinean se dedică de multi ani educatiei tinerei generații în șantul Cetatii de Scaun? Ferească Dumnezeu și pentru tată și pentru fiu, însă dacă e așa, atunci eu am citit în mai multe locuri că respectivul a fost deja condamnat pentru astfel de ofertă educațională la Cluj, cu suspendare, ceea ce cam pune în discuție prezumția de nevinovăție și discreția dv. gazetareasca.

  Răspunde
 • 20 ianuarie 2019 la 8:43
  Permalink

  Deocamdată,presa din toată țara reproduce comunicatul DIICOT,fără nuanțe,în dulcele stil al acestor comunicate,bazat pe lemn de fag,mai exact pe rumeguș de lemn de fag…Doar dacă domnul N.R. are surse privilegiate,poate aflăm și despre numitul A.D.,este el sau nu este ,de fapt,un anume om de cultură din șanț,șanțul Cetății,desigur… Că dacă este,ceea ce cred și eu,junele Gâză are o problemă cât Cetatea de Scaun a Sucevei,deoarece dumnealui se află în termenul de încercare de doi (doi) ani, legat de pedeapsa de 6 luni închisoare pentru deținere și consum de droguri de mare risc,ecstasy,cum ar fi…Ceea ce va impieta,desigur,asupra culturii din șanțul Cetății,vom ști în curând,deoarece nu se poate să nu iasă tătânele său cu ceva răcnete,că cum sunt ei persecutați de un fals luptător împotriva satanismului,ei nici nu au auzit de asta,totul este o persecuție a dușmanilor rock-ului,dar ce să-i faci ,asta e,așa a fost și cu valsul și cu tangoul,ba,am zice noi,și cu huțulcile și cu kolomeicile,chiar cu muzica hasidică!Că,iaca,noi îi acuzam de tone de bere pișată pe zidurile Cetății și ei,de fapt,erau luptători pentru progres haștagist,rock+ecstasy,e o problemă de cantitate dar și de calitate,una e să te treacă toate alea de la o stacană de bere și alta e să te micționezi artistic,cu ceva ecstasy,acolo,importat de la Cluj,adus cu bejenarii ardeleni în desagi,la oblânc,pe șeaua Tihuței,după cum a stabilit și marele pictor maghiar Pataky!

  Răspunde
 • 20 ianuarie 2019 la 9:51
  Permalink

  …Căci este important de spus,față de valul de proclamații ale aceluiași gâză-senior de pe gazeta sa de perete,de lamentații și acuzații de persecuție din partea vulgului „sectant„,zice dumnealui, că toți aceia care contestă opera sa ,colaj de infracțiuni,delațiuni,copiațiuni,malversațiuni,imbecilități și compilațiuni eftine,nu sunt tovarăși de credință,de cult sau cultură cu acela cu care se judecă el,amărâtul rătăcit și el ,care îi reproșează DOAR accentele sataniste ale manifestării din șanțul cetății de Scaun a Sucevei…
  Deoarece problema de fond este blasfemia reprezentată mercantil de acea manifestare din perimetrul unui monument istoric din clasa A,concesiile făcute de politrucii Sucevei ca și de pretinși actori culturali,deținători de intabulări fictive ale monumentelor istorice micționate anual de ,iată,drogații și răgălăii umflați cu etnobotanice și bere,protejați de jandarmi și încurajați de prim-secretari ai CJ al PDL, cam de vreo 11 ani…
  Iar Gâză cel bătrân și-a ratat intentionat fiul,lăsându-l sau chiar încurajându-l să trăiască in iluzii,că este artist,IT-ist,solist,în timp ce acesta imbătrânește în chestii frivole și eșuează vizibil în consumul și,poate,răspândirea drogurilor de mare risc…Este,în fond,drama părinților ei înșiși rătăciți în iluzii,conectați la sugiucuri sinecurale,la derogări și false certificate de savantlâc de internet și photoshop,pe temei ocult,de măcăleandru cu state vechi,confecționat în vremurile bune de lucrători calificați în patriotism vocal,cam de același calibru,atinși e gută la creier…

  Răspunde
 • 20 ianuarie 2019 la 11:22
  Permalink

  Corect și bine spus, poate cam aspru, dar meritat!
  Totul s-ar limita (cu sau fara necunoscutul din aceasta stire, ci doar cu ceea ce este cert pana acum, condamnarea de la Cluj) la drama unor părinti, inclusiv a unui tata care poate ca, voind binele fiului, n-a dorit sa-l vada chiar narcoman si inchis din atare cauza.
  Totul s-ar limita la asta si ar fi fost omul de compatimit, fereasca Dumnezeu de asa intamplari, numai că ce te faci cu un Gaza care, despotic fara temelie, otravit si otravitor, toxic si intoxicant, de ani si ani înjura si jigneste pe oricine ii trece pe dinainte, calomniaza, denigreaza, induce in eroare, decreteaza legi fizice, chimice, biologice, istorice, artistice…
  Si vrea sa decreteze pana si în ce consta cultura si educatia tinerilor care sunt copiii altor parinti si care parinti n-au dat si poate ca ii si fereste Dumnezeu si nu vor da chix cu educarea copiilor lor.
  Ce sa simti pentru asemenea lighioana!
  Sa-l biciuiesti pentru ca si-a nenorocit copilul si vrea sa-i nenoroceasca si pe altii!
  Ca sa-l vezi lingandu-ti mana ca sa-l ierti nu-i omeneste.

  Răspunde
 • 20 ianuarie 2019 la 11:33
  Permalink

  He-he, dragii mosului, acest Gîză, insecta de supt din gunoaie și din kkat, exista pentru ca niște potenți și decidenti locali de multe culori și grade și cu multe intenții și interese l-au creat, l-au construit și l-au definitivat și îl păstreaza până azi în soldă grasă și destul de tulbure în ce privește aspectul ei legal! Santul Cetatii nu-i al lui și nici nu este el sef acolo, nici la locul lui de munca nu este sef chiar daca el face legea, nici peste banii publici pe care îi arunca in șant nu este el șef. Poate doar pe niște ong-uri, pre cât se aude, și pe niște scule care pot sluji nobleții sau infamiei, iar el a ales mizeria.

  Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *