Mopan Suceava
Administratie

Rețeaua Europenă de Turism Cultural a apreciat proiectul „Via Mariae – Drumul Reconcilierii”, depus de CJ Suceava, locul II la categoria Turism Spiritual, Religios și de Pelerinaj

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat că un alt proiect de succes al Consiliului Județean Suceava a primit o recunoaștere Europeană.

Rețeaua Europenă de Turism Cultural (ECTN), a acordat locul II proiectului „Via Mariae – Drumul Reconcilierii”, depus de CJ Suceava, la categoria Turism Spiritual, Religios și de Pelerinaj.

”Anul 2023 este anul în care turismul bucovinean a primit cele mai multe, cele mai apreciate distincții și recunoașteri. La începutul anului, Federația Europeană a Jurnaliștilor din Turism (FIJET), a desemnat Bucovina destinație turistică de top. Apoi, Bucovina a fost desemnată Destinația Anului, datorită zestrei extraordinare de mănăstiri și biserici, dintre care vom da exemplu aici pe cele de la Putna, Sucevița, Vatra Moldoviței, Mănăstirea Humorului și Mitocul Dragomirnei. Acum, proiectul Via Mariae a primit o recunoaștere europeană foarte importantă.

Reamintim că tot noi, cei de la CJ Suceava, am lansat programul Pelerin în Bucovina, în 2011 cu o călătorie din centrul Vienei către Mănăstirea Putna. De-a lungul anilor am organizat mai multe rute de pelerinaj în care am inclus biserici și mănăstiri ortodoxe, biserici catolice, biserici armenești, dar și trasee turistice din sate tradiționale, care prezintă în oferte trasee de pelerinaj. Reamintim pelerinajul anual la Mănăstirea Putna, pe 2 iulie, pelerinajele spre Bazilica de la Cacica, pelerinaje pe jos, pe biciclete, pe motociclete sau călare, apreciate și îmbrățișare tot mai mult de turiști. Putna devine km 0 al turismului, al rutelor de pelerinaj, al celor 3 mari rute: Drumul lui Ștefan cel Mare, Via Transilvanica și Via Mariae”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *