Retragere cu torțe pe Dealul Crucii, la Putna – 200 de tineri vor marca astfel încheierea anului centenar

Mănăstirea Putna a anunțat pe site-ul propriu că astăzi 30 decembrie, la ora 16.00, peste 200 de tineri din mai multe organizații studențești din țară și din străinătate vor porni spre Dealul Crucii din apropierea Mănăstirii Putna.
După ce vor închipui pe deal semnul crucii din torțele pe care le vor purta, în atmosfera colindelor, vor coborî la mănăstire. Tinerii se vor uni în Hora Unirii în jurul mormântului Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, marcând astfel încheierea Anului Centenar.

O postare pe Facebook a uneia dintre tinerele ce participă la acest eveniment redă atmosfera de aseară din trenul Suceava – Putna, cu care au venit la Mănăstire: ”Atmosferă de sărbătoare și veselie în trenul Suceava-Putna. Așa se pregătesc tinerii de Revelion: vin cu sutele din toate colțurile țării și din diaspora pentru a trăi bucuria și istoria vie a acestor locuri.
Iar Mănăstirea Putna sprijină educația culturală și spirituală: dacă prezentați biletul de tren puteți vizita gratuit Muzeul Mănăstirii unde se găsesc spada și coroana reconstituite ale Sfântului Ștefan cel Mare.”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *