Reuniunea Comitetului Director al AMR, ieri, la Suceava

Ieri, 7.06.2019, în municipiul Suceava a avut loc reuniunea Comitetului Director al AMR la care au participat mai mulți primari ai municipiilor din țară, a anunțat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Au fost prezentate principalele proiecte pe fonduri europene ale municipiului Suceava. A urmat apoi o dezbatere referitoare la bugetele aprobate de autoritățile publice locale pentru anul 2019 şi demersurile întreprinse de AMR către Guvernul României, cu scopul de a echilibra deficitul apărut în urma execuției după primul trimestru.

De asemenea, a fost dezbătut impactul pe care îl are decizia ANCOM în ceea ce privește tariful maxim ce va fi aplicat pentru folosirea spațiilor publice.

În cadrul ședinței, Comitetul Director a aprobat: participarea AMR în cadrul POCA (vizând întărirea capacității administrative a structurilor asociative); înființarea Corpului Profesional al Coordonatorilor Poliției Locale, precum și Regulamentul de Organizare şi Funcționare al acestuia.

A urmat o vizită la o serie de obiective care definesc şi materializează demersurile Primăriei şi ale Consiliului Local Suceava pentru un oraş smart, un oraş verde: Zona de Agrement Tătăraşi; mașinile electrice și infrastructura de încărcare; bicicletele electrice și panoul de încărcare; Centrala pe biomasă. Pe lista obiectivelor vizitate au fost și Statuia Ecvestră a lui Ştefan cel Mare și Cetatea de Scaun.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *