REVENIREA ÎN CONSILIUL LOCAL SUCEAVA A CONSILIERULUI CRISTIAN BOBERSCHI, AMÂNATĂ DIN NOU

Revenirea în deliberativul municipal al consilierul PSD ales Cristian Boberschi s-a amânat până la următoarea ședință ordinară de Consiliu local al municipiului Suceava, după ce proiectul depus în acest sens de primarul municipiului în ședința de astăzi a CL Suceava a fost retras chiar de către inițiator, în urma unor discuții privind legalitatea, inițiate de fostul partener politic al lui Cristian Boberschi, consilierul PSD Vasile Mocanu.
În urma unei hotărâri definitive și irevocabile a instanței de judecată, Cristian Neculai Boberschi , ales pe lista Partidului Social Democrat, trebuia să redevină membru al deliberativului municipal. În urmă cu câteva luni Boberschi a fost exclus din partid de organizația municipală PSD, pierzând și calitatea de membru în CL Suceava, prin ordin al Prefectului. Locul său în deliberativul local a fost luat de Gheorghe Petrescu. Cristian Boberschi a contestat în instanță decizia colegilor de a-l exclude din partid ăi ordinul Prefectului, judecătorii dându-i dreptate. După o perioadă de tergiversări, sentința judecătorilor a ajuns pe masa executivului municipal, trebuind să fie pusă în aplicare. Ordinul Prefecturii prin care s-a constatat încetarea , de drept înainte de termen, a mandatului de consilier local a fost anulat de Tribunalul Suceava și ca atare se impunea repunerea lui Cristian Boberschi în situația anterioară, de consilier local în CL Suceava. Urma să se constate și încetarea mandatului de consilier local a lui Gheorghe Petrecu, ultimul consilier validat de deliberativul local conform listei de supleanți ai PSD.
Secretarul municipiului Suceava, Ioan Ciutac, a avertizat că situația trebuie clarificată până la următoarea ședință de consiliu local pentru că altcumva aceasta nu va putea fi ținută pentru simplu fapt că potrivit legii, municipiul Suceava are 23 de consilieri locali, nu 24, cu tot cu Boberschi și Petrescu și nici 22, fără aceștia doi.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.