Mopan Suceava
Politica

Revitalizarea Turismului în Vatra Dornei, tema întâlnirii cu miniștrii Economiei și Digitalizării și antreprenorii locali. Gheorghe Șoldan: „Am discutat aceste planuri cu Gica Apetrii , candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Vatra Dornei, și sunt convins că împreună putem aduce schimbarea necesară”

Candidatul PSD la șefia Consiliului Județean Suceava, a participat ieri după-amiază, la Centrul Muzeal Cazinoul Băilor din Vatra Dornei, la o întâlnire interesantă cu reprezentanți ai mediului de afaceri din localitate, la care invitați speciali au fost ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Stefan Radu Oprea, și ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan.

Au fost prezenți, de asemenea parlamentari ai PSD Suceava, precum și Larisa Blanari, candidata PSD pentru alegerile europarlamentare.

Tema discuțiilor a fost legată de principalele provocări ale mediului de afaceri dornean, dar și de urgența revitalizării turismului în Țara Dornelor și în întreaga zonă de munte a județului Suceava.

„Cifrele oficiale nu sunt deloc încurajatoare, chiar dacă administrația actuală încearcă să prezinte o imagine pozitivă.

Dacă vreți o imagine reală a turismului din Bucovina, discutați cu oricare antreprenor din Vatra Dornei.

Vatra Dornei, odată una dintre cele mai vizitate destinații turistice, atrage acum puțin peste 10% din numărul total de turiști care vizitează județul Suceava.

Situația economică a municipiului Vatra Dornei este dificilă, iar mediul de afaceri local suferă.

În Vatra Dornei sunt cele mai multe locuri de cazare din județ, dar aproape jumătate dintre unitățile de cazare sunt închise sau, unele dintre ele, deschise doar două-trei luni pe an.

Chiar și marile hoteluri cunoscute pentru turismul balneoclimateric înregistrează pierderi.

Este necesară o strategie clară și coerentă pentru a revitaliza turismul, nu doar la Vatra Dornei, ci și în celelalte zone de interes turistic ale județului”, a precizat Gheorghe Șoldan în discursul său.

Ministrul Ștefan Radu Oprea a subliniat existența programelor care pot ajuta unitățile administrativ-teritoriale să dezvolte stațiuni balneare sau să mărească domeniul schiabil, cu o cofinanțare minimă de 10% din partea administrației locale.

„Din păcate, aceste oportunități nu au fost valorificate în județul Suceava.

Este timpul să schimbăm acest lucru”, a subliniat Șoldan.

Începând cu 17 iunie, a mai anunțat ministrul Oprea, se deschide schema de minimis, prin care se oferă până la 200.000 de euro pentru operatorii economici din stațiunile balneare și balneoclimatice, o oportunitate reală de a dezvolta afaceri și de a crea locuri de muncă în turism.

Investițiile în turism sunt esențiale, dar nu putem discuta despre dezvoltare fără a include infrastructura rutieră.

Drumurile moderne și eficiente sunt cruciale pentru a facilita accesul turiștilor și a stimula economia locală.

De asemenea, sprijinirea antreprenoriatului este vitală.

Despre acest aspect a vorbit și ministrul Bogdan Ivan, care a subliniat măsurile guvernamentale menite să încurajeze inițiativele antreprenoriale.

Așadar, dezvoltarea turismului, îmbunătățirea infrastructurii rutiere și sprijinirea antreprenorilor locali sunt esențiale pentru a construi o economie robustă și sustenabilă.

„Am discutat aceste planuri cu Apetrii Gica, candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Vatra Dornei, și sunt convins că împreună putem aduce schimbarea necesară.

9 iunie – Ziua Schimbării!

Atât în administrația din Vatra Dornei, cât și în cea de la Consiliul Județean”, transmite, cu încredere, Gheorghe Șoldan.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *