Rezidențiat și în cabinetele medicilor de familie, propunere legislativă susținută de deputatul PSD, Maricela Cobuz

Deputatul PSD de Suceava, Marucela Cobuz, a transmis un comunicat de presă prin care anunță că a susținut în Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților o propunere legislativă care vine în sprijinul medicilor rezidenți. Astfel, pe viitor, aceștia vor putea să efectueze pregătirea de specialitate și în unități sanitare acreditate aflate în subordinea administrațiilor publice locale, inclusiv în cabinetele medicale individuale de medicină de familie.
Proiectul legislativ prevede, de asemenea, organizarea și finanțarea rezidențiatului, care a fost adoptat în Ședința de Plen din data de 13 decembrie 2018 cu 204 voturi pentru.
Acest proiect de lege face referire și la redistribuirea locurilor/posturilor rămase neocupate în urma concursului de rezidențiat pentru candidații care au avut punctajul de absolvire la examen.
Dacă în anul 2017 au fost publicate 3.653 de locuri pentru rezidențiat, în anul 2018 cifra a fost majorată la 4.000, iar anul acesta au fost scoase la concurs 5.415 locuri, suplimentate ulterior cu alte 300 de locuri. Astfel s-au realizat premizele pentru reducerea deficitului de medici specialiști din România.
Legislația actuală și politicile de sănătate ale Guvernului României vin în sprijinul medicilor, dar mai ales al pacienților, a declarat dr. Maricela Cobuz – Deputat PSD Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *