REZULTATE MODESTE LA SESIUNEA DE TOAMNĂ A EXAMENULUI DE BACALUREAT ÎN JUDEȚUL SUCEAVA. DIN CEI PREZENȚI DOAR 27,7% AU LUAT BACUL

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate rezultatele la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. La nivel național doar 26,9% dintre cei care s-au prezentat au trecut examenul. În județul Suceava, rata de promovabilitate este doar cu puțin mai mare – 27,7%. Dacă luăm în calcul și numărul elevilor care s-au înscris dar nu s-au prezentat la examenul de maturitate, procentul scade abrupt, la 21,5%.

Concret, la sesiunea de toamnă a Bac-ului s-au înscris în județul nostru 1501 de absolvenți ai cursurilor liceale. Dintre aceștia s-au prezentat 1163 și numai 316 au fost declarați admiși. Desigur, cifrele se vor putea modifica într-o oarecare măsură în urma contestațiilor care au putut fi depuse până în după-amiaza acestei zile. Acestea vor fi soluționate în perioada 2-5 septembrie a.c., iar pe 6 septembrie vor fi afișate rezultatele finale.

De menționat că, în județul Suceava nu a fost nicio medie peste 9.00, cel mai bun rezultat fiind un 8,83 aparținând unei eleve de la Colegiul Național ”Petru Rareș”, Elisabeta Alexandra Vacarciuc. Au fost în total 5 medii între 8.00 și 9.00, 53 de medii între  7.00 și 8.00 restul fiind între 6.00 și 7.00.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *