ROLUL ROMÂNIEI ÎN UE ÎN CONTEXTUL PRELUĂRII PREȘEDINȚIEI CONSILIULUI EUROPEI ÎN ANUL 2019. DEZBATERE PUBLICĂ LA FĂLTICENI

Ieri, 23 iulie 2018, Ministerul Afacerilor Externe, prin ministrul delegat pentru Afaceri Europene, împreună cu Institutul European din România (IER) și în parteneriat cu Primăria Municipiului Fălticeni au organizat dezbaterea ”Coeziunea, o valoare comună europeană”, la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni. La eveniment au participat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, prefectul Mirela Elena Adomnicăi, deputați și senatori, primarul Municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, rectorul USV, prof.univ. Mihai Dimian, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate, directori de școli.
Consultarea de la Fălticeni face parte dintr-o serie de consultări care au loc în România și în toate țările europene și s-a desfășurat sub sloganul „Coeziunea, o valoare comună europeană”. “Este sloganul sub care România va prelua președinția consiliului Europei, timp de 6 luni, la 1 martie 2019, și are o valoare simbolică pentru viitorul Europei. Este o premieră pentru România preluarea președinției, o provocare fără precedent și o oportunitate”, a precizat prefectul județului Suceava.
Ministrul pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a precizat că această consultare are rolul de a produce „o dezbatere, un dialog real între noi, reprezentanții României, care vorbim în numele țării la Bruxelles, și dumneavoastră, pentru că ne dorim să existe o reprezentativitate mai mare a ceea ce noi transmitem, a ceea ce noi spunem despre Uniunea Europeană, despre rolul României în UE în contextul preluării președinției CE anul viitor”. Ministrul a adăugat că rezultatele consultărilor vor fi preluate într-un raport care va sta la baza unui document „central și strategic” pentru UE, care urmează să fie adoptat în iunie anul viitor – Agenda liderilor europeni pentru următorii 5 ani, se arată în comunicatul postat de Instituţia Prefectului Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *