Actualitate

România iese din starea de urgență începând cu 15 mai. Suceava și cele 8 localități din jur, fiind în carantină, nu vor beneficia de relaxarea anunțată de președintele Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis a trasmis astăzi, după o ședință la Palatul Cotroceni privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, că starea de urgență pe terioriul României  va înceta în 14 mai și va fi înlocuită cu starea de alertă, începând cu 15 mai, când se vor redeschide saloanele de coafură, frizeriile, cabinetele stomatologice sau muzeele, urmând ca eventuale noi măsuri de relaxare să fie dispuse după două săptămâni, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

Astfel, începând cu data de 15 mai, populația va putea să circule în interiorul localității de domiciliu fără a completa o declarație pe proprie răspundere, „dar nu e bine să exagerăm” în condițiile în care „epidemia nu a trecut”, a subliniat Klaus Iohannis, care a vorbit despre o relaxare „pas cu pas”, cu noi posibile măsuri de relaxare la un interval de două săptămâni. Din 15 mai, masca de protecție va fi obligatorie în spațiile publice închise și în transportul public în comun.

El a precizat însă că măsurile de mișcare mai liberă nu se aplică în localitățile aflate în carantină. Precum se știe, municipiul Suceava împreună cu cele opt localități din imediata apropiere, orașul Salcea și comunele Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți, Mitocu Dragomirnei și Adâncata sunt în carantină  din data de 1 aprilie, în baza prevederilor Ordonanței Militare nr. 6.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *