România în stare de urgență de săptămâna viitoare! Anunț făcut de președintele Klaus Iohannis

În contextul extinderii epidemiei provocate de noul tip de coronavirus, în România a fost decretată starea de urgenţă. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat  în această seară, după ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţii de către membrii Cabinetului Orban III,  că România intră în stare de urgenţă începând de săptămâna viitoare.

Conform publicației Capital.ro, Klaus Iohannis a spus că ”este foarte important ca măsurile care vor fi luate să fie luate la timp, în aşa fel încât să prindă, iar pentru a face posibilă această luptă (…) am decis să decretez stare de urgenţă la începutul săptămânii viitoare”.

El a subliniat că starea de urgenţă va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei generate de coronavirus.

„În acest fel, Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulţi bani domeniului sănătăţii, mai mulţi bani pentru medicamente, mai mulţi bani pentru aparatura medicală absolut necesară. În acelaşi fel, această situaţie va permite să se realizeze achiziţii într-un timp foarte scurt cu proceduri simplificate punând astfel la dispoziţia Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus”, a explicat Iohannis.

Starea de urgenţă este reglementată de articolul 93 al Constituţiei României, dar şi de Ordonanţa de urgenţă numărul 1 din 1999.

Informații complete pe: https://www.capital.ro/breaking-news-romania-a-decretat-stare-de-urgenta.html

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.