România și Europa, invitate la ”Povestea Vorbei” – Televiziunea Intermedia Suceava, cu Harieta Sabol, profesor la Facultatea de Istorie și Geografie din USV

Emisiunea Povestea Vorbei, găzduită de postul regional de televiziune Intermedia Suceava o are oaspete pe Harieta Sabol, conferențiar universitar doctor, profesor la Facultatea de Istorie și Geografie din cadrul Universității Ștefan cel Mare Suceava (USV). Universitarul sucevean  propune o readucere aminte asupra primelor semnificații ale  zilelor de 8, 9 și 10 mai, pentru români dar și pentru Europa, în ansamblul ei, de la Atlantic până la munții Urali.

De ce Ziua Victoriei – capitularea germaniei este sărbătorită separat în Europa, de ce proclamarea Independenței Principatelor este sărbătorită cu o zi înainte de promulgare, cu a devenit  Ziua Regelui zi națională a României timp de trei sferturi de veac, cum s-a hotărât ca Ziua Europei să fie o aniversare a întâlnirii dintre un om de afaceri vizionar, fabricant de coniac și un om politic francez de asemenea vizionar dar și care sunt problemele de astăzi din marea familie europeană și alte subiecte interesante vor fi abordate îmreună  cu doamna conf. Univ. dr. Harieta Sabol la această ediție a emisiunii ”Povestea Vorbei”, realizată de subsemnatul, Neculai Roșca – Suceava smartpress.
Emisiunea va fi difuzată în această seară, începând cu ora 20.00, ora României, și va putea fi urmărită concomitent peste tot în lume, pe contul de facebook al Televiziunii Intermedia Suceava, precum și pe contul publicației online Suceava smartpress.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *