Românii care vor să intre în Austria, fără carantinare, trebuie să dețină un test negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 4 zile, în limba germană sau engleză

Austria a emis, astăzi, avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova. Guvernul de la de la Viena, a anunțat că impune carantină pentru români ca urmare a înrăutăţirii situaţiei legate de COVID-19, a creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri.

Ambasada României în Austria  a transmis un anunț IMPORTANT referitor la Intrarea cetățenilor români în Austria.

”Din cauza situației epidemiologice, începând din 09.07.2020, ora 00.00, accesul cetățenilor din România în Austria este posibil numai dacă dețin un test biologic molecular negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 4 zile, în limba germană sau engleză. În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună timp de 14 zile unei izolări/carantine la domiciliu (sau hotel), imediat după intrarea în Austria. Dacă un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării/carantinei este negativ, izolarea/carantina instituită pe perioada celor 14 zile se suspendă. Acest regim se aplică inclusiv turiștilor români.
Restricțiile nu se aplică transportatorilor profesioniști de marfă.
TRANZIT: se permite în regim permanent tranzitul, fără oprire, al cetățenilor români pe teritoriul Austriei spre destinații din alte țări. Dacă tranzitul este dinspre România, trebuie prezentate documente care dovedesc permisiunea intrării pe teritoriul țării de destinație (domiciliu / rezidență / drept de ședere / contract de muncă / orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc.)”, se precizează în comunicat.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *