Romeo și Julieta, variantă autohtonă, la Vila Alice din Suceava. Un băiat și o fată din Iași au vrut să-și curme viața împreună, înghițind paracetamol. Când li s-a făcut rău, au sunat la 112 și astfel și-au salvat viețile

O tragedie cum numai în vechile drame romantice mai putem regăsi, a fost cât pe ce să se petreacă ieri, într-o pensiune din municipiul Suceava.

Doi tineri din Iași a căror legătură sentimentală nu este agreată de familiile lor, au hotărât să încheie socotelile cu această lume și să moară împreună, pentru că părinții lor nu sunt de acord cu relația dintre ei. Din fericire, drama nu s-a consumat pentru că băiatul, văzând prin ce chinuri trec amândoi, până să vină sfârșitul, a sunat la 112 și a cerut ajutorul medicilor.

Apelul a fost preluat pe la orele amiezii, când băiatul a anunțat serviciile de urgență prin 112 faptul că, împreună cu prietena sa, amândoi în vârstă de 18 ani, din municipiul  Iași, au ingerat voluntar mai multe medicamente în scop suicidal, ulterior aceştia fiind transportaţi cu ambulanţa la Spitalul Județean Suceava.

La secţia UPU din cadrul Spitalului Județean Suceava au fost identificaţi cei doi tineri, care au fost diagnosticaţi de către personalul medical cu „intoxicaţie voluntară medicamentoasă”, ocazie cu care au declarat că la 2 februarie a.c., s-au cazat la pensiunea „Vila Alice” din municipiul Suceava, iar în dimineața zilei de ieri, în urma unor discuţii contradictorii cu părinții lor, au hotărât să se sinucidă împreună, ingerând fiecare în camera pensiunii sucevene mai multe comprimate de „Paracetamol”.

Deoarece li s-a făcut rău, băiatul a apelat SNUAU 112 solicitând prezenţa unui echipaj al ambulanţei.           

Din discuțiile purtate cu mama apelantului şi cu mama fetei, acestea au relatat faptul că nu sunt de acord cu relaţia dintre tineri, cei în cauză plecând de la domiciliu fără să le spună părinţilor. Totodată, mama băiatului  a mai spus și că fiul ei a părăsit de mai multe ori domiciliul, fără a le comunica părinţilor. 

Cei doi tineri au rămas în cadrul secţiei UPU a Spitalului Județean Suceava pentru tratament de specialitate. În cauză s-a întocmit dosar penal privind comiterea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

De remarcat atitudinea intransigentă până la capăt a mamei băiatului, care nu s-a putut abține să nu îl dea în vileag pentru faptul că a plecat de acasă fără să o înștiințeze și că nu este de acord cu relația dintre cei doi, chiar dacă copiii au fost la un pas de moarte tocmai din cauza unei astfel de atitudini din partea părinților.

Ultima informație furnizată de medicii Spitalului Județean ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava este că cei doi tineri îndrăgostiți, după ce au fost stablizați de medicii UPU Suceava au refuzat internarea și au decis să plece pe cont propriu către Iași, orașul lor de domiciliu, considerând că nu au nevoie de asistență medicală, pe drumul către casă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *