Romii de la Păltinoasa care au lovit sâmbătă seară o polițistă cu scândura în cap, reținuți în vederea arestării

Romii agresori ai polițiștilor de la Păltinoasa, eveniment petrecut în seara zilei de 30 decembrie 2018, au fost reținuți de procurorii humoreni, în vederea arestării.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a anunțat că în data de 31 decembrie 2018 procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de doi inculpaţi pentru săvârşirea a două infracţiuni de ultraj respectiv o infracţiune de ultraj fapte constând în aceea că:
la data de 29.08.2018, în jurul orei 16,45, ambii inculpaţi i-au adresat ameninţări cu acte de violenţă unui agent principal de poliţie din cadrul Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Gura Humorului, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu ;
În data de 30 decembrie 2018, în jurul orelor 22.30, ambii inculpaţi au agresat fizic doi agenţi de poliţie din cadrul Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Gura Humorului, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cauzându-le leziuni pentru care vor necesita pentru vindecare un număr de 5-7 zile, respectiv 6-8 zile de îngrijiri medicale.

Față de cei doi inculpaţi s-a dispus la data de 31.12.2018 măsura reținerii pentru 24 ore, aceştia fiind prezentaţi la aceeaşi dată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.
Reamintim că polițiștii din Păltinoasa, aparținând Secţiei de Poliţie Rurală Gura Humorului , au fost chemați în seara penultimei zile a anului trecut să intervină pentru aplanarea unui scandal izbucnit între romii din localitate. A intervenit un echipaj format din doi polițiști, un bărbat și o femeie pentru a liniști spiritele.

Au găsit la locul intervenției pe scandalagiu, un individ aflat în stare avansată de ebrietate. Foarte repede, din jur au apărut mai mulți indivizi, tot de etnie romă, doi dintre aceștia agresându-i direct pe oamenii legii, unul dintre aceștia lovind-o pe polițistă cu o scândură în cap. Aflat în această situație, colegul ei a folosit arma din dotare și a tras nu mai puțin de șapte focuri de armă, cele mai multe în plan vertical. Un glonț l-a lovit, în cele din urmă, pe unul dintre agresori, în braț.
Polițistul s-a ales cu o fractură de piramidă nazală, iar colega lui cu lovitura de scândură în cap.

Se precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.