ROMSILVA a semnat avizul pentru preluarea de către municipiul Suceava a Parcului Șipote și a păduricii de la Zamca. S-a deschis calea pentru amenajarea pădurilor parc, anunță primarul Ion Lungu

Cea mai bună veste a acestei zile a fost transmisă de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care de la București a anunțat că în dimineața zilei de marți, 19 noiembrie 2019, a fost obținut cel mai important aviz pentru ca municipiul Suceava să pornească proiectul de amenajare a pădurilor – parc din zona orașului:

”În această dimineață am obținut din partea ROMSILVA avizul pentru transferul a 143,925 hectare din care 43 de hectare în Parcul Șipote, iar diferența în Păduricea Zamca de la Regia Națională a Pădurilor în domeniul public al Municipiului Suceava. Este cel mai important aviz pentru transferul pădurilor-parc. Sperăm ca până la sfârșitul anului să se emită Hotărârea de Guvern să putem depune proiectul pe fonduri europene cu montare funicular și roata panoramică. Doamne Ajută!”.

Acesta este mesajul scurt transmis pe rețelele de socializare de primarul municipiului Suceava. Detalii mai multe se regăsesc în fotografiile actelor semnate și, cu siguranță. mâine Ion Lungu a descrie în detaliu care mai sunt pașii ce trebuie făcuți pentru ca, atât Parcul Șipote, cât și Păduricea Zamca să revină sucevenilor. 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.