Ruta ocolitoare 2 a municipiului Suceava, finanțată din fonduri europene, anunț făcut de premierul Ludovic Orban

Precum se știe, primul ministru al României, Ludovic Orban a fost astăzi în județul Suceava. Unul dintre obiectivele vizitate a fost noua Autobază Electrică din municipiul Suceava care face parte din Divizia de transport electric din cadrul societății de transport public local.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a transmis că a primit promisiunea guvernamentală că vor putea fi alocate fonduri europene pentru construirea rutei ocolitoare nr. 2 a Sucevei.

”Am fost onorați astăzi de vizita domnului Prim-Ministru Ludovic Orban și a domnilor miniștri – Lucian Bode (Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor), Adrian Oros (Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale), precum și a doamnei Director General al CNAIR – Mariana Ioniță.

A fost vizitată noua Autobază Electrică din Municipiul Suceava care face parte din Divizia de transport electric din cadrul societății de transport public local.

Cei prezenți au apreciat strategia de transport ecologic a municipalității, care cuprinde: 62 de autobuze electrice, autobază nouă, 59 de stații de încărcare standard, rapide și ultrarapide, 54 de stații de transport modernizate cu e-tiketing, afișaj electonic, camere video și dispecerat.

O veste bună a fost dată de premierul Ludovic Orban referitoare la finanțarea pe fonduri europene, într-un parteneriat cu CNAIR, a Variantei ocolitoare nr.2 a Municipiului Suceava, pe ruta Cumparatura-Ipotești-Lisaura-Salcea-DN 29 către Botoșani.

Am depus proiectul la CNAIR, valoarea lucrărilor ridicându-se la 38 milioane de euro”, a anunțat primarul Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *