Ruta ocolitoare a Humorului, analiză a documentației la Consiliul Județean îmreună cu conducerea DRDP Iași și reprezentanți ai Apelor Române

Președintele CJ Gheorghe Flutur, a anunțat că astăzi,  la Consiliul Județean Suceava, a avut loc o prezentare și analiză a documentației Rută Ocolitoare a orașului Gura Humorului, proiect care este asumat a fi implementat de Consiliul Județean Suceava în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

”S-au prezentat 3 variante de traseu. Pe o porțiune destul de mare suntem obligați să apelăm la soluția de viaducte în albia Râului Moldova.

Urmează o analiză împreună cu CNAIR asupra soluțiilor propuse de proiectant după care se va putea trece la întocmirea documentației tehnice și scoaterea la execuție a lucrărilor”, a transmis Gheorghe Flutur care  a insistat pe urgență în realizarea acestei centuri.

”Din calcule rezultă un trafic zilnic de circa 15.000 (media zilnică anuală) de mașini pe DN 17 în zona Gura Humorului, ceea ce înseamnă că se îndeplinesc condițiile de autostradă, iar lipsa acestei autostrăzi duce la blocaje în trafic mai ales în perioadele de vârf ale sezonului turistic. Proiectanții au respectat termenele și au adus documentația la timp.”, a mai spus președintele Consiliului Județean Suceava.

 La întâlnire au participat directorul DRDP Iași,  Dănuț Pilă,  reprezentanți de la Apele Române,  de la Primăria orașului Gura Humorului dar și din Unitatea de Implementare a Proiectului creată în cadrul CJ Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *