Mopan Suceava
ActualitateAdministratie

Ruta ocolitoare a orașului Vicovu de Sus va fi terminată în maxim trei luni. Drumul are o lungime de 4,2 kilometri, a arătat primarul Vasile Iliuț

Pe centura ocolitoare a orașului Vicovu de Sus se lucrează intens a transmis primarul Vasile Iliuț, aflat în vizită pe șantierul investiției care va degreva în bună măsură traficul prin centrul localității.

”S-a făcut stabilizarea drumului și se așterne acum primul strat de piatră, care ulterior va fi tasat. Drumul are  o lungime de 4 kilometri și 200 de metri, Primul tronson vine de la Punctul de Trecere a Frontieră din orașul Vicovu de Sus iar aici se amenajează al doilea tronson, care ajunge până la strada Mihai Eminescu. De aici, centura ocolitoare va continua până la granița cu comuna Bilca și avem asigurări de la domnul primar Zaharie Rusu că drumul se va prelungi până la Frătăuți, către ruta ocolitoare a municipiului Rădăuți.  Treburile se mișcă destul de bine.

Dorin Mironescu, reprezentantul firmei care se ocupă de această investiție, este un om foarte implicat. Acum, lucrările se apropie de stația de epurare a orașului Vicovu de Sus” a spus primarul orașului, Vasile Iliuț

Dorin Mironescu a confirmat că lucrările se realizează conform graficului de execuție și a contractului în vigoare. ”Am avut câteva zile de vreme propice pentru executarea acestor lucrări. Dacă vremea va fi favorabilă și vom  avea la dispoziție toate materialele necesare, lucrările se vor desfășura conform contractului. Noi sperăm ca în două – trei zile să terminăm și să putem preda această lucrare.

A doua etapă va fi betonarea drumului, ne vom uni cu primul tronson care vine dinspre vamă, sperăm că totul  va merge conform programului”, a spus reprezentantul firmei constructoare.

Primarul Vasile Iliuț a explicat și de ce s-a optat pentru varianta betonării rutei ocolitoare: ”Este o zonă mlăștinoasă iar betonul se leagă mult mai bine și formează un strat protector mai rezistent decât asfaltul”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *