Mopan Suceava
Actualitate

Ruth Naomi Lupu, studentă a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării din USV, premiul I la un concurs de traduceri organizat la Facultatea de Litere a Universității din Craiova

Luni, 13 mai a.c., Facultatea de Litere a Universității din Craiova, în parteneriat cu Institutul Cervantes din București, Institutul Francez din București și Institutul Italian de Cultură din București, prin programul finanțat de Ministerul Educației Naționale, a organizat cea de-a VI-a ediție a Concursului național de traducere între limbile romanice (franceză, italiană, română, spaniolă) şi latină, dedicat Zilei Latinității.

La finalul concursului, Ruth Naomi Lupu, studentă în anul al III-lea, la specializarea Limba și literatura engleză – Limba și literatura spaniolă din cadrul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, coordonată de lect. univ. dr. Alina-Viorela Prelipcean, a obținut  Premiul I pentru traducerea în limba spaniolă a unui fragment din Nicolae Prelipceanu, De ce scriu oamenii?, „Ramuri”.

La ediția de anul acesta a concursului au participat 53 de studenți, reprezentând 8 centre universitare din țară.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *