S-A ALES CU MAȘINA AVARIATĂ DUPĂ CE A DAT-O PE MÂNA UNUI ANGAJAT DE SPĂLĂTORIE AUTO, BĂUT ȘI FĂRĂ PERMIS

Sâmbătă dimineață, în jurul orei 11.30, în timp ce conducea autoturismul pe strada Mihai Eminescu din municipiul Rădăuți, un bărbat de 28 de ani din comuna Horodnic de Sus, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în gardul unui imobil, după care a lovit frontal un stâlp electric.
Polițiștii au stabilit că, în cursul dimineții, o femeie de 24 de ani, din comuna Marginea, l-a sunat pe bărbatul care este angajat al unei spălătorii din municipiul Rădăuți, rugându-l să ia autoturismul parcat la o distantă de aproximativ 15 metri de spălătorie și să-l spele.
După ce a spălat autoturismul, bărbatul s-a urcat la volan, însă pe fondul lipsei de experiență și a consumului de băuturi alcoolice, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a tamponat vehiculul.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere valabil pentru nici o categorie de vehicule.
Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, acesta a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, bărbatul de 28 de ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei” iar femeia de 24 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de ”încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *