S-a aprobat dărâmarea garajelor din cartierul Obcini. Se va construi în schimb parcare supraterană iar proprietarii garajelor vor fi despăgubiți. Vor mai fi demolate garaje și în alte cartiere din oraș

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că s-a aprobat în Consiliul Local dărâmarea garajelor din cartierul Obcini.

”Este o necesitate pentru comunitatea din Suceava și pentru locuitorii din cartier. Noi am pierdut anul trecut 2 milioane de euro pentru construirea unei grădinițe în acest cartier, din lipsa unui spațiu. Aceste dărâmări de garaje vor continua în tot orașul, acolo unde este necesar spațiu pentru proiectele municipalității”, a spus primarul Ion Lungu.

El a mulțumit  consilierilor locali care au votat proiectul de hotărâre pentru demolarea garajele din cartierul Obcini. Ion Lungu a mai spus că a primit un memoriu din partea cetățenilor care locuiesc în zonă și a rămas plăcut surprins, fiindcă i s-a transmis că ”gândim la fel”.

”Urmează să intrăm din nou în Consiliul Local cu o listă, cu toți proprietarii de garaje, cu propuneri de expropriere, cu despăgubiri  iar tot acolo în zonă, unde găsim o suprafață mai mare, să construim o parcare supraterană” a arătat primarul Sucevei.

Ion Lungu a declarat că propunerile cetățenilor din zonă regăsite în memoriul transmis Primăriei  vizează un studiu de impact asupra aglomerației rutiere din zonă, cu care este de acord;  Crearea unei căi de acces directe către Bulevardul 1 Decembrie, de pe strada Duzilor, propunere cu care este de asemenea de acord urmând să se facă o analiză la fața locului; Necesitatea construirii unei parcări supraetajate, proiect deja anunțat; Amenajarea mai multor de parcare în zona străzii Castanilor; Garajele să fie despăgubite.

”Deși sunt construcții provizorii până când autoritatea locală are nevoie de teren, noi nu punem așa lucrurile, vom face o evaluare conform legii și vrem să îi despăgubim pe proprietari.   Se mai dorește amenajare de spații verzi și locuri de joacă. În concluzie se dorește ca Obcini să fie un cartier civilizat. Sunt total de acord. Punctele de vedere ale cetățenilor coincid cu cele ale municipalității. Parcarea supraterană va fi construită cu fonduri europene, ca alte două asemenea parcări din municipiu pentru care se pregătește documentația” a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *