S-a decis: Bazarul din Suceava se redeschide pe 30 mai

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat în această după amiază că Complexul Comercial Bazar se redeschide din 30 mai potrivit deciziei Comitetului Local pentru Situații de Urgență Suceava.

Decizia a fost luată astăzi, la ora 13.00, de către Comitetul Local Pentru Situații de Urgență, întrunit la solicitarea primarului Ion Lungu, care a venit cu această propunere după ce a purtat mai multe discuții cu reprezentanții comercianților din Bazar, dar și cu Poliția Locală și reprezentanții Administrației Piețelor și Bazarului.

“Este o decizie greu de luat, facem tot ce este posibil să respectăm legea ca nu care cumva să ne trezim cu un focar de coronavirus în Bazar. Au venit la mine o parte dintre reprezentanții comercianților din Bazar, care mi-au spus că de două luni și jumătate nu au câștigat niciun ban, nu au din ce trăi. Nici la primărie situația nu este roz, sperăm să se mai încaseze taxe și impozite până la 30 iunie, când expiră termenul de prelungire a facilităților fiscale acordate, îi înțelegem și trebuie să le dăm o șansă și acelor oameni să câștige o bucată de pâine”, a explicat Ion Lungu decizia de a convoca Comitetul Local Pentru Situații de Urgență.

Decizia de reluare a activităților comerciale din Bazar nu îi vizează și pe cei care au acolo spații cu funcție de restaurant sau bar.
“Rămân închise restaurantele și barurile din Bazar, doar acolo unde se poate face servirea la fereastră, cu masa la pachet, se poate da autorizare pentru funcționare. Vom fi foarte fermi în perioada următoare cu tot ce se întâmplă în Bazar”, a concluzionat edilul sucevean.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *