S-a finalizat distribuirea pachetelor cu alimente de la UE, în județul Suceava. S-au distribuit 60.389 de pachete, a anunțat subprefectul de Suceava, Daniel Prorociuc

Subprefectul județului Suceava Daniel Prorociuc a anunțat că Instituția Prefectului Județul Suceava a finalizat astăzi etapele de distribuire a pachetelor de alimente, acordate din fonduri externe nerambursabile, ca urmare a derulării Programului privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate. La nivelul județului Suceava au fost recepționate un număr de 60.922 de pachete de alimente pentru beneficiarii eligibili din județul nostru, din care 60.389 au fost distribuite către beneficiarii finali, iar un număr de 533 de pachete urmând a fi redistribuite în perioada următoare între localități, funcție de solicitările acestora.

Pachetele alimentare distribuite conțin: făină albă de grâu (5buc. X 1kg.), mălai (4 buc. X 1kg.), paste făinoase (2buc. X 400g), ulei (4buc. X 1L), zahăr (2buc x 1 kg), orez (4 buc x 1kg), conservă din carne de vită (5 buc x 300g), conservă din carne de porc (3 buc x 300g), conservă pateu de ficat de porc (5 buc x 200g), compot de fructe (2 buc x 720ml), gem de fructe (1buc x 360g) și gem de fructe dietetic (1buc x 360g).

Daniel Prorociuc face precizarea că prin programul POAD, Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, finanțat de către Uniunea Europeană prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și coordonat la nivelul județului Suceava prin Instituția Prefectului, până acum în acest an au fost alocate județului nostru un număr de 121.844 de pachete (alimente și igienă) în sumă totală de aproximativ 11.000.000 de lei.

Beneficiarii acestor pachete, așa cum sunt definiții în conținutul ordonanței de urgență 84/2020, sunt:

–    Familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare

–    Familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.