S-a finalizat montarea ansamblului containere – corturi pentru triajul de la UPU Suceava

Prefectura Suceava a anunțat că a fost finalizata acțiunea de montaj a ansamblului container – corturi tip tunel care va asigura atât spațiul pentru echiparea si decontaminarea personalului medical cât și triajul pentru pacienții care vin la Spitalul Județean.

Reamintim că prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat în dimineața acestei zile că în urma consultării cu managerul interimar al Spitalului Județean Suceava, dr. Florin Filip, a dispus, în regim de urgență, montarea a trei construcții modulare în curtea unității medicale, lângă Unitatea de Primiri Urgențe (clădirea spitalului nou), pentru a asigura triajul pacienților dar și pentru echiparea și decontaminarea personalului medical.

Containerele, din care unul aparține Instituției Prefectului – Județul Suceava și două aparțin SC SUCT SA Suceava, au dimensiuni standard de 6 metri lungime, 5 metri lățime și 2,2 metri înălțime, și au fost  montate de cadre aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava.

Please follow and like us:

2 comentarii la „S-a finalizat montarea ansamblului containere – corturi pentru triajul de la UPU Suceava

 • 29 martie 2020 la 19:18
  Permalink

  Prevederea de ultimă oră, conform căreia cadrele medicale pot fi transferate oriunde este nevoie de ele, a închis definitiv gura celor care mai indrăzneau să arate cu degetul neregulile din spitale, adică nereguli care iși au cauza, până la urmă, la nivelul finantatorilor sănătății, care sunt guvern, ministere, administrații județene și municipale. Se prevăd acum sancțiuni ăn mod excesiv, care depășesc ținta instituirii stării de urgență si care aduc aminte de ceea ce se intâmpla in statul totalitar comunist: cine fura doi cartofi facea pușcărie, cine fura cu camionul era fruntaș al întrecerii socialiste. În fond, de ce este mai vinovat de răspîndirea coronavirusului prostul sau nebunul sau obraznicul care nu respectă carantina decât cel care n-a organizat la timp tetarea si carantina la frontieră sau dezinfectarea scărilor de bloc si a străzilor laturalnice, a pietonalelor? Autoritarismul începe să-și arate colții.

  Răspunde
 • 30 martie 2020 la 7:25
  Permalink

  Nu se stipulează în Ordonanța 4 ceva de genul transferului sau al detașării impuse a cadrelor medicale oriunde este nevoie de ele. Poate că ai auzit doar o discuție de radioșanț sau de tvșanț și ai luat-o drept ordonanță militară. Dar este adevărat că unele măsuri trebuiau luate mai din timp. Adevărat este și că unii membri ai echipajelor de control devin …organe se manifestă excesiv în misiune în relație cu cetățenii. Există experiențe făcute deja publice. Riscul este ca cetățeanul să riposteze la aroganțe, ironii, glumițe, personalizare a dialogului, interpretări excesive ale reglementării, discursuri filosofoase și moralizatoare ale unor domni în uniformă.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *