S-a semnat contractul pentru reabilitarea drumului Rădăuți – Frătăuți – Bilca – Vicovu de Sus, a anunțat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că astăzi 7 noiembrie 2019 a  semnat contractul pentru executarea lucrărilor de asfaltare a DJ 178C, Rădăuți – Frătăuții Vechi – Frătăuții Noi – Bilca – Vicovu de Sus.

”Pot să dau, astfel, o veste bună pentru locuitorii din zona Rădăuți – Vicov. Se poate trece, în sfârșit, la asfaltarea acestui drum după ce a trebuit să fie reluată licitația – și pentru acest drum; nu a venit niciun ofertant, în special din cauza efectelor OUG 114/2018.
Soluția constructivă este corespunzătoare unui drum în zonă de deal, cu platforma de 8 m.

În plan orizontal se va păstra traseul existent al drumului făcându-se acele corecturi locale, strict necesare îmbunătățirii elementelor geometrice legate de circulație, iar în plan vertical drumul se va înălța în medie cu 18 cm. Asfaltarea se va realiza cu  4 cm uzură – beton asfaltic, 6 cm strat de legătură beton asfaltic deschis, 8 cm strat de bază – anrobat bituminos.

Se vor  executa șanțuri de pământ și rigole carosabile pentru scurgerea şi dirijarea apelor. Pentru asigurarea continuității scurgerii apelor în zonele de intersecție cu drumurile laterale se vor executa 97 podețe tubulare și 5 podețe dalate, iar pentru descărcarea apelor colectate de șanțuri vor fi executate 23 podețe. Pentru asigurarea continuității traseului drumului județean DJ 178C, se vor reabilita 12 poduri și se vor amenaja intrările pe 141 drumuri laterale. Pentru avertizarea şi informarea participanților la trafic se vor face marcaje rutiere, vor fi montate indicatoare rutiere și se vor planta borne kilometrice. Valoarea proiectului este de 32.259.656 lei fără TVA”, a transmis șeful executivului județean.

Gheorghe Flutur a mai arătat că, fiindcă vremea permite, în județ se lucrează și se speră  să se poată finaliza foarte repede lucrările la Ostra, după ce au fost finalizate reparațiile prin pasul Puzdra, și la Vercicani – Liteni. La Siret – Mușenița se lucrează la platforma drumului, la Boroaia se lucrează la șanțuri și accesul la proprietățile populației. La drumul spre Rarău, de la Câmpulung Moldovenesc prin Izvorul Alb, se lucrează la zidurile de sprijin.

Președintele CJ Suceava a mai puncta că a avut o discuție în această dimineață cu comisia tehnică pentru a se trece la executarea marcajelor pe drumurile unde s-au finalizat asfaltările. Acum se lucrează la drumul spre Mălini.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *