S-a stins din viaţă Dumitru Teodorescu, un veteran al presei bucovinene

 Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România – Filiala Suceava anunță cu regret încetarea din viață a jurnalistului sucevean Dumitru Teodorescu, directorul cotidianului „Crai Nou”.

 Domnul Teodorescu a fost membru al acestei asociații din anul 1991. În ultimii ani a fost președintele filialei Suceava a UZPR.

Apreciem că Dumitru Teodorescu a fost un jurnalist echidistant, corect, blând, rațional. A practicat toate genurile jurnalistice, fiind preocupat, în special, de cultură, literatură, spiritualitate și lumea satului.

A fost un model pentru jurnaliștii tineri din redacțiile sucevene. Pe unii dintre ei chiar i-a format și le-a insuflat curajul de a se exprima liber și de a profesa într-o perioadă destul de grea pentru mass-media.

 S-a aplecat cu dragoste şi asupra vieţii românilor din regiunea Cernăuți şi i-a sprijinit moral și material pe ziariștii bucovineni din această regiune istorică.

 Dumitru Teodorescu a respectat și i-a îndemnat și pe ceilalți jurnaliști să respecte deontologia profesională și să rămână verticali chiar și în momentele dificile.

 Membrii filialei Suceava a UZPR transmit condoleanțe familiei îndoliate, colegilor de breaslă și tuturor celor care i-au apreciat condeiul.

 Conducerea UZPR Suceava

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *