S-a străduit și a reușit. Sireteanul care și-a amenințat concubina că va pune ștreangul în gât copilului de doi ani a fost încătușat și băgat în arest, după ce a încălcat de două ori ordinul pe protecție

IPJ Suceava a anunțat că pe data de 23 septembrie a.c., pe la orele 16.30, Poliția orașului Siret a fost sesizată telefonic de către o tânără de 19 ani domiciliată în comuna Mușenița, satul Vășcăuți, despre faptul că  Vasile Duduman, de 31 ani din orașul Siret nu a respectat prevederile Ordinului de protecție cu nr. 1663 din 18.09.2019 emis de instanța de judecată.

Din verificările efectuate în cauză s-a stabilit că acest Vasile Duduman ar fi agresat-o fizic pe concubina lui.  A aruncat cu telefonul mobil asupra sa și a amenințat-o cu acte de violență.

La 24.09.2019 pe la 13.30, tânăra a  sesizat din nou prin 112 faptul că bărbatul  a  trecut pe strada 28 Noiembrie din orașul Siret prin dreptul magazinului unde ea lucrează și a intrat în contact verbal cu aceasta iar în acest fel a încălcat iarăși Ordinul de protecție emis de instanța de judecată.

Ordinul de protecție a fost emis la 18.09.2019 iar la 19.09.2019  Vasile  Duduman a fost căutat la domiciliu de unde s-a aflat că el se află în Italia. Pe 22.09.2019 el s-a întors în țară iar la data de 23.09.2019 a fost identificat și i s-a adus la cunoștință prevederile Ordinului de protecție în baza unui proces-verbal pe care acesta l-a semnat și a primit un exemplar. 

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”nerespectarea hotărârii judecătorești prin încălcarea ordinului de protecție”.

 De fiecare dată a fost luată legătura prin telefon cu unitatea de parchet iar procurorul de serviciu a recomandat  administrarea de probatoriu și continuarea cercetărilor în cauză în stare de libertate a suspectului.

În data de 24.09.2019  polițiștii au procedat la  administrarea de probatoriu în cauza penală și audierea lui Vasile Duduman  ca suspect.

Având în vedere articolul apărut în presă la 26.09.2019 în  care se face referire la cele două părți menționate mai sus, Poliția Orașului Siret s-a sesizat din oficiu și s-a deschis un nou dosar de cercetare penală în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”rele tratamente aplicate minorului”.

În urma cercetărilor efectuate  cu privire la faptele menționate mai sus,  la 26.09.2019 față de Duduman Vasile din orașul Siret a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore   urmând ca în data de 27.09.2019 suspectul să fie prezentat la  Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea luării măsurilor procedurale ce se impun. 

 

Pentru cei care nu sunt încă la curent, acesta este idividul care și-a amenințat partenera de viață, postând și amenințări în acest sens, că va pune ștreagul de gâtului copilului de doi ani pe care îl au împreună dacă nu vor ajunge la o înțelegere

 

Repostăm textul publicat ieri, pe acest subiect:

 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a transmis un comunicat de presă, formulat după publicarea  în ziarul Monitorul de Suceava a unui articol în care se arăta cum un siretean și-a fotografiat copilul de 2 ani cu ștreangul la gât, amenințându-și astfel concubina  că îi va pune capăt zilelor copilului.

Iată conținutul Comunicatului de Presă:

Având în vedere informațiile apărute în mass media, respectiv articolul cu titlul ” Un bărbat din Siret și-a fotografiat copilul de numai 2 ani cu ștreangul de gât și apoi a amenințat-o pe concubină că va omorî băiețelul” apărut în Monitorul de Suceava, ediția din data de 26.09.2019, purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:  

La data de 18.09.2019 a fost emis un Ordin de Protecție de către Judecătoria Rădăuți împotriva lui D.V. în timp ce acesta se afla în străinătate.

După emiterea ordinului de protecție, la data de 22.09.2019, înainte ca lui D.V. să îi fie adusă la cunoștință existența ordinului de protecție și obligațiile impuse și după ce acesta s-a întors din străinătate, s-a întâlnit accidental cu persoana vătămată T.C. în parcul care se află în proximitatea locuinței acestuia. În această împrejurare persoana vătămată a precizat că D.V. a amenințat-o cu acte de violență după care a plecat.

În continuare persoana vătămată T.C. s-a deplasat la Poliția Orașului Siret unde a reclamat aceste aspecte.

După această sesizare, D.V. a fost căutat de către organele de poliție, nu a fost găsit întrucât era plecat din localitate, iar în dimineața zilei de 23.09.2019 s-a prezentat de bunăvoie la Poliția orașului Siret, unde organele de poliție i-au adus la cunoștință despre emiterea ordinului de protecție și obligațiile care i-au fost impuse.

În continuare, în aceeași zi, în jurul orei 16:30, D.V. a mers la magazinul unde lucrează persoana vătămată, sub pretextul că dorește să vorbească cu aceasta despre alocația copilului. În această împrejurare persoana vătămată a declarat că D.V., după ce au discutat, a aruncat cu telefonul mobil în ea, lovind-o și, așa cum rezultă din declarația unui martor, au început să strige unul la altul. În acest context martorul a intervenit, i-a cerut lui D.V. să părăsească incinta magazinului, acesta s-a conformat și a plecat, fiind identificat de către patrula de Poliție în timp ce se îndepărta de magazin.

La data de 23.09.2019 persoana vătămată a depus plângere penală la Poliția orașului Siret și s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătoreşti, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 32 alin. 1 rap. la art. 23 alin.1 lit. d şi f din Legea 217/2003, amenințare, faptă prevăzută și pedepsită de art. 206 alin. 1 din Codul Penal și lovire sau alte violențe, faptă prevăzută și pedepsită de art. 193 alin. 1 din Codul Penal.

La data de 24.09.2019 organele de poliție s-au deplasat la locul de muncă al persoanei vătămate pentru a o audia, au discutat și s-a stabilit ca aceasta să vină în dimineața zilei de 25.09.2019 la sediul Poliției Siret pentru a da o declarație.

În aceeași zi, după plecarea organelor de poliție de la locul de muncă al persoanei vătămate, în jurul orelor 13:30, T.C. a sunat organele de poliție și a sesizat că D.V. a încălcat iarăși ordinul de protecție, precizând că, acesta a trecut pe strada din fața magazinului vorbind la telefon și s-a oprit în apropiere.

Organele de poliție s-au deplasat la fața locului, l-au identificat pe D.V. pe raza orașului Siret la o distanță considerabilă de locul de muncă al persoanei vătămate și l-au condus pe acesta la Sediul Poliței. După ce au discutat, organele de poliție i-au pus în vedere să nu se mai apropie de locul de muncă al persoanei vătămate, D.V. precizând că se deplasa către locuința bunicului său și nu a avut intenția să încalce ordinul de protecție.

Imediat după plecarea acestuia de la Sediul Poliției Siret, înainte ca D.V. să aibă posibilitatea de a ajunge la persoana vătămată, aceasta a apelat serviciul de urgență 112, sesizând că D.V. a încălcat ordinul de protecție.

Organele de poliție s-au deplasat din nou la locul de muncă al persoanei vătămate dar D.V. nu se afla în zonă, T.C. precizând că a sunat pentru incidentul anterior.

În continuare, în aceeași zi, T.C. a fost audiată detaliat de către organele de poliție în cadrul dosarului penal, după care au fost audiați doi martori și a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul D.V.

În aceeași zi, 24.09.2019, D.V. a fost căutat, identificat și audiat în calitate de suspect, acesta recunoscând că s-a apropiat de persoana vătămată și s-a obligat ca pe viitor să respecte ordinul de protecție.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare, publicul urmând a fi informat pe parcursul derulării anchetei.

Se precizează în comunicat că dispunerea efectuării în continuare a urmăririi penale  este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *