S-A TURNAT TEMELIA LA TURNUL UNIRII DE LA ANSAMBLUL ”IN MEMORIAM” – BISERICA MONUMENT DE LÂNGĂ PALATUL JUSTIȚIEI

Fundația pentru ”Turnul Unirii” a fost turnată iar construcția prinde contur alături de Biserica cu Hramul Nașterea Maicii Domnului din cadrul Ansamblului ”In Memoriam” de lângă Palatul Justiției a fost turnată iar structura de fier beton pe care se va ridica noul edificiu a ieșit deja la suprafață. Mai este mult de lucru de acum încolo, recunoaște părintele  Viorel Vârlan, preotul paroh  al lăcașului de cult iar ritmul în care se va ridica construcția depinde în primul rând de ritmul în care se vor identifica resursele financiare trebuitoare. Pentru ca lucrarea să nu stagneze, părintele Vârlan a făcut un nou apel la suceveni dispuși să sprijine proiectul, punând la dispoziție și un număr de cont pe care am considerat că este nimerit să îl transmitem chiar acum: RO 48 RNCB 02340 3701 2170 001  BCR Suceava.

”Ne apropiem cu construcția de cota zero, urmează să turnăm șapa pe care se va zidi Turnul Unirii dar și o capelă mică, precum și un lumânărar, unde credincioșii vor putea aprinde o lumânare în memoria celor care au plecat dintre noi. Acest nou edificiu face parte integrantă din ansamblul ”In Memoriam”, construit întru amintirea tuturor celor  care au murit în temnițele comuniste și pentru toți eroii neamului. Anul 2018, fiind un an de o importanță atât de mare, Biserica noastră și Fundația ”In Memoriam” am  considerat că avem o obligație morală de a construi pentru viitorime un monument care să ateste dragostea pentru valorile perene ale poporului nostru”, a spus părintele Vârlan.

Preotul paroh al Bisericii Nașterea Maicii Domnului din ansamblul memorial a arătat că principalul neajuns este acum lipsa de fonduri. ”Suntem însă convinși că, așa cum s-a construit Biserica și Memorialul nostru, vor fi și acum oameni care vor simți  creștinește și românește și care ne vor da o mână de ajutor”, a transmis părintele Viorel Vârlan.

Proiectat de arhitectul sucevean Doru Olaș, Turnul Unirii ar putea fi terminat chiar până la sfârșitul acestui an, dacă se vor găsi banii trebuitori, lucrarea fiind estimată în total la suma de 200.000 de euro.

Fotografia reprezentativă: Turnul Unirii și ansamblul ”In Memoriam” în viziunea arhitectului Doru Olaș

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.