Mopan Suceava
Actualitate

S-a votat bugetul județului Suceava. Cât va primi fiecare localitate, pentru echilibrarea bugetelor locale

Consilierii județeni din Suceava, convocați într-o ședință extraordinară astăzi la ora 11.00 au trebuit să voteze bugetul județului Suceava, așa cum a fost prefigurat, la aproape trei luni de la începerea noului an, în condițiile în care acest buget, conform Constituției,  ar fi trebuit să fie votat cel mai târziu în luna decembrie a anului precedent. Pentru proiectul de buget județean au votat 22 de consilieri județeni, a fost un vot împotrivă iar șase aleși județeni s-au abținut.

Consilierul județean PSD  Dan Ioan Cușnir a răspuns convocării dar a declarat că nu va participa la dezbateri fiindcă nu a fost anunțat din vreme despre organizarea acestei ședințe extraordinare. Ca atare, s-a ridicat și a părăsit ședința. Colegii săi însă au rămas astfel încât, chiar dacă s-au abținut în majoritate, bugetul Consiliului Județean pentru 2019 a trecut.

În replică, consilierul PNL Bădeliță a arătat că nu numai aleșii PSD ci și cei ai PSD au aflat ieri după amiază despre ședința extraordinară de astăzi și unii dintre ei și-au reconfigurat programul, amânând întâlniri pe linie profesională,  tocmai pentru a nu bloca votarea bugetului județean.

Adăugăm tabelul cuprinzând repartizarea pe unitățile administrativ – teritoriale a sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2019 și estimările pentru 2020 – 2021.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *