S-au finalizat lucrările de modernizare la Colegiul Tehnic ”Petru Mușat” din Suceava, investiție de 5,6 milioane de euro

Primăria Suceava a anunțat că un alt proiect finanțat prin fonduri europene a fost finalizat în municipiul reședință de județ, la Colegiul Tehnic ”Petru Mușat”.

Acesta constă în reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale a Colegiului Tehnic „Petru Mușat”, oferind astfel condițiile necesare procesului de învățare celor 665 de elevi.

În cadrul acestui proiect, clădirea existentă a fost reabilitată din punct de vedere funcțional, modernizată din punct de vedere al instalațiilor și echipamentelor.

S-au realizat lucrări privind siguranța în exploatare și siguranța la incendiu și  au fost montate sisteme alternative de producere a energiei (panouri fotovoltaice), asigurându-se energia electrică necesară pentru iluminatul interior și exterior.

Au fost montate corpuri de iluminat de tip LED, ceea ce va reduce consumul de energie electrică cu cel puțin 50% față de cel precedent.

Concomitent cu lucrările interioare și exterioare de intervenție asupra clădirii, au fost refăcute amenajările și rețelele exterioare conexe clădirii, drumurile și aleile de incintă, precum și spațiile verzi și s-au dotat sălile de clasă și laboratoarele.

Valoarea totală a proiectului este de 5.601.078 lei cu TVA.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *