”Săgeata Albastră” de Putna s-a poticnit din nou. Zeci de călători așteaptă în ger să ajungă acasă

 

În nici jumătate de an de când a fost reluată circulația feroviară pe ruta Suceava Putna, automotorul DESIRO care asigură transportul călătorilor din gara Suceava – Burdujeni până la Putna, s-a defectat de mai multe ori, lucru care a dus la întârzieri și chiar anulări ale unor curse. Ba chiar, la începutul lunii decembrie a anului trecut, acesta a fost înlocuit temporar cu un automotor Malaxa, fabricat prin anii 30 ai veacului trecut.

În această seară, s-a repetat problema. Zeci de călători care ar fi vrut să ajungă la una dintre destinațiile de pe ruta feroviară Suceava – Putna, au avut parte, la minus 10 grade de o surpriză neplăcută. Automotorul denumit cu simpatie ”Săgeata Albastră” nu  a vrut să pornească, în ciuda eforturilor mecanicului și spre nemulțumirea oamenilor care au fost lăsați să urce în vagoane iar după scurtă vreme au fost rugați să coboare pentru că motorul mijlocului de transport nu a putut fi convins să pornească.

În timp ce călătorii se albăstreau de frig, sperând în remedierea situației, au fost încercate felurite manevre, inclusiv tractarea cu o locomotivă mare a Săgeții Albastre, doar, doar, aceasta va putea fi resuscitată. Fără succes însă, astfel încât, în criză de soluții s-a anunțat inițial o întârziere a plecării trenului din gară de 25 de minute. Ulterior, aceasta a fost prelungită la 45 de minute iar chiar în momentul în care scriem articolul, întârzierea a fost estimată la 60 de minute. De menționat că trenul trebuia să plece din Gara Burdujeni la ora 20.51.

Supărarea călătorilor a fost cu atât mai mare cu cât solicitărilor făcute lucrătorilor CFR de a le fi explicată situația li s-a răspuns evaziv și nu în ultimul rând, cu o anumită doză de persiflare.

PS: Ultima întârziere anunțată a cursei Suceava – Putna este de 75 de minute.

Actualizare: Ora 22.42, trenul de Putna s-a urnit din gara Burdujeni. Salvarea a venit tot de la aproape centenarul motor Malaxa!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *