”Săgeata Albastră” de Putna s-a stricat la trei săptămâni de la repunerea ei pe traseu, după ce fusese reparată și modernizată

Cei care și-au propus să circule cu trenul pe ruta Suceava – Putna în acest sfârșit de săptămână au avut surpriva neplăcute să constate că în loc de simpatica ”Săgeată Albastră”  de Putna,  în stații a intrat vechea garnitură compusă dintr-o locomotivă și două vagoane, imagine deloc pe placul călătorilor.

Directorul Regionalei Iași CFR Călători, Constantin Axinia,  a explicat pentru site-ul Grupferoviar.ro că automotorul Siemens Desiro s-a defectat joi seară, într-un punct de oprire din comuna Gălănești. Directorul Axinia a dat  vina pentru defecțiunea produsă ”Săgeții Albastre” pe starea proastă a șinelor. El a dat asigurări că de marți, 23 martie, automotorul Desiro va revenit pe traseu.

Știm că acesta a fost readus pe ruta Suceava – Putna pe data de 1 martie a.c, după ce a fost modernizat. Scaunele au fost retapițate, interiorul a fost reconfigurat, s-au montat un  automat de băuturi calde (cafea, ceai etc), o instalație de radioficare și panou de informații. Automotorul Siemens Desiro a fost atunci alocat permanent pentru case traseu de cale ferată, a afirmat la vremea respectivă directorul regionalei CFR Iași Călători, Constantin Axinia.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *