SALA BIZANTINĂ A AMBASADEI ROMÂNIEI DE LA PARIS ARHIPLINĂ LA SPECTACOLUL “PROŞTII SUB CLAR DE LUNĂ” SUSŢINUT DE TEATRUL MUNICIPAL MATEI VIȘNIEC SUCEAVA

Spectacolul “Proştii sub clar de lună” (regia Anca Bradu, text de Teodor Mazilu), producția Teatrului Municipal Matei Visniec din Suceava, a avut parte de o primire foarte călduroasă, marţi 5 septembrie, în Sala Bizantină a Ambasadei României de la Paris. S-a strigat “Bravo!”, s-a aplaudat din toată inima. Publicul a fost format din francezi şi români, a fost o sala arhiplina, cum se întâmplă de obicei la manifestările Ambasadei şi ale Institutului Cultural Român de la Paris. S-au aflat în sală şi multe personalităţi ale diasporei române, critici de teatru, profesionişti din domeniul artelor spectacolului.
A fost prezentă directoarea Festivalului internaţional al francofoniilor de la Limoges, Marie-Agnès Sevestre, directorul Teatrului les Halles de la Avignon, Alain Timar, criticii de teatru Gilles Costaz, Mireille Davidovici şi Mirella Patureau, directorul teatrului Gare au Théâtre (situat în estul Parisului la Vity-sur-Seine), Mustapha Aouar, istoricul Matei Cazacu, regizorul Petrică Ionescu… Alţi regizori şi actori francezi sau franco-români au fost de faţă, care cunosc România sau au lucrat pe texte de Matei Vişniec: Denise şi Daniel Schröpfer, Lucilla Sébastiani, Bruno Lombard, Liana Fulga.
Echipa de la Teatrul “Matei Vişniec” din Suceava a reuşit performanţa de a instala decorul şi de a prezenta spectacolul practic în aceleaşi condiţii tehnice ca la Suceava. La începutul evenimentului, după cuvântul de bun venit al Doinei Marian, directoarea Institutului Cultural Român de la Paris, Matei Vişniec a prezentat pe scurt teatrul şi atuurile Bucovinei. Coincidenţa face că sâmbătă 8 septembrie pe canalul de televiziune Arte urmează să fie difuzat, la ora 17, un film documentar despre Mănăstirea Suceviţa realizat de un francez, Vincent Froehly.
Turneul sucevenilor continuă.
În seara aceasta, al doilea spectacol la Paris, “Kebab” pe un text de Gianina Carbunariu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *